Egy kiskutyát hogyan kell hozzászoktatni apórázhoz?
Nos, nálam ez úgy szokott menni:
Ráteszem a pórázt és elindulunk. Ha eleinte megpróbál kitörni, vagy betöretlen lovacskát játszani, rászólok, hogy nem és megvárom, míg lenyugszik. Igen gyorsan rá szoktak jönni, hogy meddig tart a póráz és nem érdemes cirkuszolni, mert sokkal érdekesebbek a szagok és ami történik az utcán.
Én így szoktam:
felteszem rá a nyakörvet, rajta hagyom addig, amíg otthonosan nem érzi magát benne. Ez lehet öt perc, vagy egy nap. Aztán felcsatolom a pórázt és hagyom, had húzza maga után, ne féljen tőle. Aztán felveszem a pórázt és megyek a kutya után a kertbe, laza pórázon, néha behívom, akkor esetleg kicsit megfeszítem rövid időre, aztán jutalmazom. Az első séta is általában olyan, hogy ha fél a kutya, akkor laza pórázon hívom magamhoz, illetve megyek utána. Fontosnak tartom, hogy max. röviden korrigáljuk a kutyát és inkább szánjuk rá az időt, hogy hanggal magunkhoz hívjuk, mintsem hogy már az elején megtanítsuk húzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!