A kutya a gazdára, vagy parancsszóra hallgat?
Kutyafüggő.
De a gazdára hallgat. Szép lenne, ha amit tanítottam a kutyámnak, a szomszéd is alkalmazhatná...
Ha te is együtt élsz vele, akkor gyakoroljatok, hisz a parancsszót ismeri, gyakorlással rád is hallgatni fog (ha olyan a kutya).
Egy kutya jobbára annak a parancsait lesi, akivel lelki kapcsolatot ápolhat.
A kutyakiképző iskolában többnyire a gazdi tanulja meg, hogy hogyan hasson a kutyájára.
Milyen kutyusról van szó egyébként?
A hierarchiától függ. Ha te is felette állsz a kutyának, (nem számít, sétáltatod-e, ha végighúz az utcán..) természetesen rád is hallgatni fog. Éreztesd vele, hogy neked is engedelmességgel tartozik, legyen meg a bizalom.
Havanesem hallgat anyámra is, de a staffordshire-t esélytelen, hogy leparancsolja a kanapéról.. :D
Köszönöm a válaszokat. Egy 7 hónapos németjuhász-boxer keverék kutyusról van szó. Én kérdeztem nemrég, hogy egy nagyon félős kutyust, el lehet-e vinni kutyaiskolába. Reménykedtem, hogy mindenki igennel válaszol. :-)
A férjemmel már többször megpróbáltuk elvinni sétálni, de sajnos reménytelen eset. Annyira fél mindentől, hogy egy kicsit sem élvezi a sétát. De nem adjuk fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!