A kutyámnak tanítom hogy ne egyen fel semmit a földről. Az baj ha én rakom le a földre a kaját? Megérzi rajt a szagomat?
1-es! Minek okoskodsz itt, ha azt sem tudod miről van szó????
Kérdező! Nem, nem baj, hogy te rakod le a kaját, hiszen ezt máshogy nem is nagyon lehet megoldani. Olyat is csinálhatsz, hogy kimész kutya nélkül mondjuk az egyik elengedős helyetekre, ha van ilyen és helyezel ki "csapdákat", azaz pár falatot. Szalámi is jó. Aztán elmész arra a kutyával, a többit meg már tudod :)
Az egyébként, hogy mit vágsz hozzá, vagy hogy tiltod, azt neked kell tudnod, hogy nálatok leginkább mi válik be, de ahogy megtorpan és nem nyúl a kajához, AZONNAL dicséret és kioldás. Ez lehet tőled kapott kajával is, ahogy most csinálod, de akár egy "okos vagy" (persze megfelelő hangsúllyal) is elég lehet.
3-as vagyok.
Egyébként szerintem bőven elég, ha odavágod a palackot, vagy ráordítasz. Szóval ha ezek egyikére azonnal leesik neki, hogy nem kéne a kajához nyúlni, akkor utána már nem kell a plusz szidás, hanem az azonnali dicséret, hiszen akkor már gyakorlatilag nincs is értelme szidni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!