Adhatok a kutyámnak étkezési zselatint?
Izületi gondjai vannak, nehezen jár, próbáltam neki a zöldkagylót és más étrend kiegészítőket, de kiköpi mindet. Hiába csomagolom be neki az ételébe v töröm össze, egyszerűen nem eszi meg. Olvastam neten, h az étkezési zselatin segíthet az izületeken az embereknél, de a kutyámnak adhatom? Egy teáskanálnyira gondoltam, vízzel elkeverve - kis testű, idős kutya.
köszönöm!
Száj kinyit, tabletta bedob hátulra, száj összecsuk, gyógyszer lenyelve. Nem kell könyörögni, be kell adni neki a gyógyszert, és ennyi.
Zselé helyett amúgy inkább nyers csontos húst etess vele, olyat, amiben sok az ízület. Csirkenyakat pl., darálva is jó, ha nem tud rágni. Ízületre a legjobb ízületet enni - fura, de így van, orvos ismerős is utánanézett :)
Ha már gond van az ízülettel, a zselatin kevés. Akkor inkább csirkeláb. de a gyógyszert nem tudja kiváltani sajnos.
Azt nem írta az előző, hogy fej felemel, majdnem függőlegesre. Úgy is kell összecsukni a száját és utána kicsit megsimogatni lefelé a nyelőcsövét. Ha utálja, minden ilyen után mehet egy nagyon szeretett jutifalat.
én meg ujjal szoktam betolni a gyógyszert a nyelve hátuljára, és utána emelem az orrát a magasba.
egyébként én adtam zselatint is, a lovamnak is.
a mi kutyánknál a hialuronsavas ízületfeltöltés segített sokat.
nyugodtan adhatsz neki zselatint, de tényleg nem csodaszer.
tehát száj szétfeszít, nyitva tart, gyógyszer nyelvre bedob, ujjal betol, fej feltart és már lent is van!
úgy látom akkor mindig is egészséges kutya volt, hogy eddig soha nem kellett neki gyógyszert adni.
Esetleg még egy ötlet.....
Mivel az én kutyám feje olyan kicsi, hogy ha erőszakkal akarnám neki beadni a bogyót félő, hogy kárt teszek benne az alábbi módon szoktam:
sok pici darab sajt, első falatba be a bogyó, aztán gyorsan adogatom a szájába a többit és sutty...lenyelte anélkül, hogy kiköpte volna:)
itt megnézheted hogy csinálják a profik. 01:20-tól van a lényeg:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!