Hogyan szoktassak egy kinti kutyát szobatisztaságra?
Van egy 1,5 éves kutyám. Kicsi kora óta próbálom szobatisztára nevelni de sajnos sehogysem sikerül. Idő közben kiköltözött a kertbe de ugyanúgy össze vissza pisil. Nem tudom mit csináljak.
Remélem valaki tud segíteni.
Próbálj meg berakni egy almot, azt kend be kicsit kakijával.
Amiatt végzi kertben a dolgát, mert területet jelöl, hogy azt ő őrzi nektek.
Bróbáltam pelenkára szoktatni de arra csak néha megy rá
Leszidtam ha rossz helyre ment és aztán megmutattam hogy hova kellett volna.
Az a baj hogy csak egy darabig tartja be és kezdi előről. Szinte egész nap figyelem de amint egy pillanatra magára hagyom bepisil
Be kell vinni, mert kint sose lesz szobatiszta :) Szidni nem érdemes, maximum ejnye-bejnyézni, hogy értse, hogy ez helytelen, de azt is csak akkor, ha rajtakapod, utólag hiába. Sűrűn kell kivinni, és nagyon megdicsérni érte, ha elvégzi a dolgát. Csak tiltással meg mutogatással és magyarázással nem sokat érsz el, a kutya nem érti, hogy "megmutatom, hova kellett volna" :) A dicséretből fogja megérteni, hogy az a jó, ha kintre csinálja.
A pelenka meg nem szobatisztaság, azzal pont a bent vécézésre szoktatod.
pontosan ezt csináltam megdicsértem ha jó helyre ment
És nem nagyon szidtam le csak éppen annyira hogy megértse.
nem bentre szeretném szoktatni csak azt szeretném ha az udvaron nem össze vissza csinálna mindenhova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!