Az érzelmi okokból vegetáriánusként étkező emberek hogy tarthatnak kutyát? Vannak itt vega kutyatartók?
Múltkor beszélgettem kutyasétáltatás közben egy nővel, akinek 2 nagytestű (min. 30 kg) kutyája van és arról magyarázott, hogy ő már 7 éve vegetáriánus és ezt milyen nehéz elkezdeni, de meg lehet szokni, most már egyáltalán nem is hiányzik neki, mert ő amúgy nem utálta a hús ízét, de úgy gondolja, hogy ha teljesértékű életet tud élni így is, akkor ne haljon meg miatta egyetlen állat. Még azt is mondta, hogy ő nem undorodik a hús tapintásától, mint sok más vega, a kutyáknak is szokott adni, még nyersen is, meg főz is nekik néha farhátat, nyakat, de még belsőségeket is.
Nem értem ez hogy fér össze? Miatta ne öljenek le állatot, de a kutyái miatt igen?
Többféle vegetáriánus létezik:
Vegan: Nem eszik semmilyen húst, tejet, tojást, méhészeti terméket
Ovo vegetáriánus: húst nem eszik, tojást igen
Lakto-vegetáriánus: tejterméket eszik, de húst, és tojást nem
Ovo-lakto vegetáriánus: eszik tejterméket, tojást, húst nem
Szemivegetáriánus: tejterméket, tojást eszik, és néha halat és csirkét
Tizenéves korom óta vannak állataim, 8 éve kutyám.
Gyerekkoromban nagyon sok időt töltöttem vidéken, disznóvágás, csirke, nyúl, stb. Akkor egyáltalán nem voltam érzékeny ezekre a dolgokra.
Aztán később ez elkezdett megváltozni, valószínűleg a saját kisállataim miatt. Az utóbbi 10 évben sokkal kevesebb húst ettem, mint korábban. Nem tudatos döntés, de néha rosszullét fog el attól, ha eszembe jut, hogy amit épp megeszek, néhány napja még élt…
Nyilván nem mindenki reagál ugyanúgy erre a témára. Nekem semmi bajom azzal, hogy az emberek esznek húst, ez így normális.
A kutyák ragadozók, húsra van szükségük, ez is normális.
Nem törvényszerű, hogy a vegetáriánusoknak undorodniuk kell a hús látványától, vagy érintésétől.
off.: a múltkor a Hal a tortán c. műsorban a Keresztes Ildikó szerepelt, aki mindig azt hangoztatja, hogy vegán. Az anyukája segített neki, valamit csináltak darált húsból, és a csaj össze-vissza hisztizett, „fúj, hogy tudod ezt megfogni?” … Majd vacsoránál ő is egy jót kajált a húsból, és kiderült, hogy azért mégiscsak szokott húst enni…
Közel 40 éve nem eszem húst, illetve semmiféle húsból készült terméket.
Nem vagyok vega, egyszerűen nem hiányzik. Nem undorodom tőle, elvek mentén sem, csak olyan közömbös számomra mint a kavics a földön.
Tehát eszembe nem jutna másokat korlátozni a húsevésben fentiek miatt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!