Vega a kutyám! Hogyan szoktassam húsra?
A kutyám csak tésztát, kenyeret, sajtot, de néha megeszik egy virslit is de ez neki nem elég.
De csak kevés húst eszik szerintem ez nagyon egésségtelen most mit csináljak??Hogyan szoktassam húsra, konzervre??
Az étrend alapján sokkal több fehérjére, calciumra van szüksége a kutyádnak. Ha csak nem etetsz meg vele naponta fél kilop sajtot, de a megfelelő nyomelemek és vitaminok abból is hiányoznának.
Nem ismerek olyan kutyát, aki fanyalogva elfordulna, ha főtt husit tesznek elé...
Ha igen, akkor kezelésre és vitaminpótlásra van szüksége mert az anyagcseréjével (is) lehetnek gondok.
A szénhidrátokat vedd vissza. Kenyér tésztával egyszerre sok, üres, vitamin nélküli kalóriabomba.
A tápot bizonyára elfogadja, ha egy kis házi pörkölt-vagy egyéb szaftot, maradékot is teszel hozzá.
Ismertem egy nyulat...az meg a pörköltöt imádta...komoly!
Amit szeret nagyon a kutyád(az enyém sajtimádó), amellé gyúrj mindig egy kis húst, és emeld az adagot fokozatosan.
Nálunk is volt ilyesmi, csak a táppal. A vásárolt kutyám nem volt hajlandó megenni a tápot (addig kajamaradékon élt). Először kevergettem neki össze, de mindig kiválogatta, majd gondoltam egyet és simán elé raktam. Úgy voltam vele, hogyha éhes lesz, majd megeszi. 3 napi nem evett semmit, aztán elkezdte enni a tápot. Hála Istennek, ma már csak tápot eszik...
A boltokban kapható konzervek nagyon vackok, azok semmire nem jók, csak a székletet növelik és hígítják. Víz tartalamuk 80%, hús tartalamuk 4%. Ha veszel is neki konzervet, prémium minőségűt, vagy emberi fogyasztásra alkalmas löncshúst vegyél. Igaza van, hogy azokat a vackokat nem eszi meg!
Olyan, hogy vegetáriánus kutya - szerintem - nem létezik.
egyértelműen száraz tápot kellene használnod.
Többször kell próbálkozni, ha elég éhes lesz úgyis megeszi, de ne hagyd előtte és sose próbálkozz állott étellel. Ha két alkalommal nem eszi meg készíts frisset legközelebbre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!