Kuvasz kutyám nagyon agresszív. Mit tehetnék?
1 éves kan kutya, nagyon domináns. Más kutyákkal szemben eléggé agresszív (3 kutyát leszámítva, akiket ismer). Emberekkel szemben szintén agresszív (akiket nem ismer).
Egy ideig jártam vele kutyasuliba, de suli miatt nem tudok, és nem is segített. Sokat foglalkozom vele, nincs elhanyagolva. Fiatalabb korában még tudtam sétáltatni, de annyira húz, hogy már nem tudom, csak egy elhagyatottabb úton. Faluban lakom, de elég sok itt a kutya. Ha meglát egy kutyát séta közben, rögtön elránt, mert oda akar menni a kerítéshez.
Valami megoldás?
A könyvekből olvastam amit megtaláltam.
Ha nem reagál akkor (ha pórázon van) picit megrántom, hogy figyeljen (nem erősen, csak hogy érezze)
Ha pedig el van engedve (kertben - máshol nem merem, nehogy valami kutyával találkozzunk) akkor igyekszem magamra vonni a figyelmét. Játékkal, vagy jutifalival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!