Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kuvasz kutyám nagyon agresszív...

Kuvasz kutyám nagyon agresszív. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

1 éves kan kutya, nagyon domináns. Más kutyákkal szemben eléggé agresszív (3 kutyát leszámítva, akiket ismer). Emberekkel szemben szintén agresszív (akiket nem ismer).

Egy ideig jártam vele kutyasuliba, de suli miatt nem tudok, és nem is segített. Sokat foglalkozom vele, nincs elhanyagolva. Fiatalabb korában még tudtam sétáltatni, de annyira húz, hogy már nem tudom, csak egy elhagyatottabb úton. Faluban lakom, de elég sok itt a kutya. Ha meglát egy kutyát séta közben, rögtön elránt, mert oda akar menni a kerítéshez.

Valami megoldás?

2015. febr. 10. 11:11
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

"Amúgy amikor a kerten pórázon van, akkor nagyon szépen sétál. Rám figyel, láb mellett halad. Csak mikor kimegyünk a kapun, elkezd húzni. Gondolom új ingerek, de jó lenne, ha le tudnám erről szoktatni."

Remek! Akkor nincs más dolgod, mint megkövetelni ezt az állapotot a kapunál, a kapun túl és a házatok előtt is. Na, ha ott is megy, akkor mehettek távolabb, más utcákba, stb. Rá fog érezni a kutya!!!

Ha meg annyira erős, akkor próbáld ki a haltit, nagy segítség tud lenni egy erős, nehezen megtartható kutyánál :) De finoman kezeld, sose rángasd.

VIDD emberek közé, másképp nem tanulja meg, hogyan kell viselkedni. Szerelkezz fel sok-sok jutalomfalattal és amint bestresszel valakire (pl. botos bácsi), elvonod a figyelmét és ha rád figyel, megy a jutalomfalat. Ha magától jól viselkedik egy-egy helyzetben, szóval, paskolással megdícséred. Egy idő után rájön, hogy ha nyugton marad, az jó és megéri neki.

Egyáltalán nem biztos, hogy domináns...Lehet azért kezdi folyton a kötekedést, mert egyszerűen nem tudja, hogyan kell kommunikálni a többi kutyával, félreérti a jeleket és már egy fura nézést is támadásnak vél és erre reagál.

Az enyém is ilyen (volt), rögtön nekiment a nagyobb kutyáknak, ha azok neki szaladtak játékból. Aztán megértettem vele, hogy ez így nem oké, most már inkább kikerüli őket :) De én is sokáig gyakoroltam vele, ez sajnos nem megy egyik napról a másikra, de abszolút megéri foglalkozni a problémákkal, mert idővel minden kutya ráérez, hogy mit vársz tőle.

2015. febr. 11. 12:41
 12/23 vargaté válasza:
52%
A kiképző "munkadíjához" megosztanám az én tapasztalataimat. Felkerestem egy pesti szakembert (én győri volnék), nála egy alkalom lett volna 20000 Ft (3 óra foglalkozás=12000, útiköltség=8000). És ez még csak a helyzet felmérés lett volna... Úgyhogy elmentem egy közeli tükörmódszerrel oktató suliba, ahol 4000 Ft/ alkalom volt a díj. Ez egy órát jelentett és terápiás kutyákkal mozgott együtt az enyém... szép volt, jó volt, 5x elmentem, ott, terápiás kutyák között szépen viselkedett a kutya, aztán mondták én is jól kezelem a kutyát, de sajnos érdembeli változás nem történt... maximum annyi, hogy szebben sétál a kutya, de ugyanúgy leakarja gyilkolni a sétáló kutyák nagy többségét. :/ De már valamivel jobb a helyzet, de ehhez is kellett már egy év "munka"....
2015. febr. 11. 15:13
 13/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a sok segítséget :)

Rendszeresen jártam vele kutyák közé, kisebb korától kezdve (több ismerősömmel, és a kutyáikkal). Akkor még nem is volt semmi baj.

Aztán egyre nehezebb lett vele és idáig fajult a dolog sajnos.

Megfogadom a tanácsokat, és gyakorolni fogok vele rengeteget.

Még annyi, hogy ha póráz nélkül sétálunk egy földes út melletti mezőn (ahol sajnos járnak kocsik), akkor amint meglát egy kocsit, "megtámadja". Ez alatt azt értem, hogy odaszalad, ugatja. Félek, nehogy elüssék, ezért már messziről felcsatolom rá a pórázt, ha jön kocsi. Ezzel a problémával már elég sokat foglalkoztam. Szerintem javult a helyzet, mert már ha szólok neki, rám figyel, akkor is, ha jön kocsi (igaz, ha póráz nélkül lenne, nem tudom, akkor is így lenne-e, de nem merem kipróbálni). Erre is van valami ötletetek?

2015. febr. 12. 13:36
 14/23 anonim ***** válasza:
A problemad az, hogy a kutya a fejedre nott. Nem vagy eleg hatarozott, nem tudod ervenyesiteni az akaratodat. Ehhez kene a kikepzo, hogy elmagyarazza. Gondolom a suliban nagyszeruen megtanultatok ultetni, fektetni meg lab mellett menni, de a viszonyrendezesrol, rangsorrol szo sem esett. Addig is, amig talalsz megfelelo kikepzot, javaslom Jan Fennel es Cesar Millan konyveit.
2015. febr. 12. 14:53
 15/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mindenképp el fogom őket olvasni. Remélem segítenek :)
2015. febr. 13. 13:53
 16/23 the kinologist ***** válasza:
0%
Óóó... azok a csodálatos állatok! Az őrzés védelem ne továbbja! Imádom őket! A kutyád úgy viselkedik, ahogy egy kuvasznak kell! Nem szükséges, sőt, őt kirobbantani a megszokott közegéből és területéről! Azon ne lepődj meg, hogy más kutyákkal nem jön ki, akiket nem ismer! A kuvaszt régebben már kicsi korától kezdve a pl.birkanyájjal tartották együt. Így úgy védte őket, mint a családját a farkasok ellen. Ne bántsd a kutyát! Légy következetes! A kuvasznak egy hangosabb szó elég, hogy értsen!
2015. máj. 5. 07:02
 17/23 anonim ***** válasza:

Kedves kinologist, kerlek ne etesd a kerdezot baromsagokkal.

Kerdezo, sokat segitene, ha leirnad, hogy mit csinaltatok az utobbi 3 honapban es mennyire van valtozas. Mindent leirtunk ugyanis, amit ennyi informacio alapjan le lehetett.

2015. máj. 5. 13:35
 18/23 A kérdező kommentje:

Sajnos beutott neki egy csunya borgyulladas, ami miatt ezt kicsit hatterbe kellett szoritani.

Rendszeres seta es ha elkezd huzni hatarozottan raszolok es megallunk. Idegen kutyakhoz egyedul nem merem odavinni, nehogy balhe legyen.. Ha nincs semmi zavaro tenyezo, akkor minden utasitasomat vegrehajtja.

2015. máj. 5. 17:31
 19/23 the kinologist ***** válasza:
0%

Na látod kérdező, te írtad le a válaszod utolsó mondatában a lényeget! Annyi, hogy nem zavaró tényezők azok, csak a kutya számára idegenek! A kuvasz munkára szelektált fajta! Elismeri a "családját" és a végsőkig küzd érte, legyen bármilyen a helyzet! A kuvasz a pusztában is lehet otthon, csak ismernie kell a területet! Ha kirobbantod a megszokott közegéből, a heves reakción ne csodálkozz!

Valóban keress olyan embert aki ISMERI a kuvaszokat és beszélgess vele jó sokat, hogy milyen is valójában ez a nagyszerű fajta!

Kedves 17-es! Nem etetek én senkit sem! Egyszerűen csak tapasztalatokat írok, sok mással szemben! Ha nincs tapasztalatom nem szólok a témához! Nem vagyok sajnos "dog whisperer", de sok kutyát ismerek és sok kutyával dolgoztam már. Ide is csak azért regeltem, mert valahogy az oldalra akadtam és olvastam hajmeresztő véleményeket! Nem biztos, hogy felszínes tudással vitába kellene szállni!

2015. máj. 7. 13:21
 20/23 anonim ***** válasza:

Kinologist, hagyjuk a rizsat. Biztos a nagy tudasojd miatt vagy 36%-ra lepontozva.

A konyveket, amiket ajanlottunk, elolvastad? Hogy reagal, ha raszolsz?

2015. máj. 7. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!