HA meghal a kutyám én bele fogok halni?!
Vmelyik nap gondolkoztam,hogy mi lesz ha a kutyusom elmegy..(13 éves most)
Eleven,játékos kutyus meg mivel kistestű.Ugye ők elvileg tovább is élnek.De azért elgondolkozok rajta és a könnyem kicsordul.
Nagyon fog fájni az elvesztése. Sajnos tudom,hogy egy pár napig-hétig teljesen ki leszek,de megpróbálom úgy alakítani a dolgokat,hogy minimum 2 éven belül beszerzek egy kölyköt mellé.Nekünk is pusztult el kutyánk(tesómé),de akkor mellette volt ugye az én kutyám és egy picit könnyebb volt.
De ha bele gondolunk azért nehezebb tényleg hogy ha egyik napról a másikra üres lesz a ház. Ha meg két kutya van,nem lesz teljesen üres. Csak hát fogalmam sincs hogy fog alakulni az életem,hogy lesz időm,pénzem majd egy másik kutyára.
Nekem ugyan még csak 2,5 éves a kutyám, de most lett vége egy közel 2 hónapos időszakunknak, amíg ki nem derült, hogy mitől van egy nagy csomó az oldalában. Akárhányszor végigsimítottam az oldalát, elszorult a torkom és nem tudtam nem belegondolni, hogy elveszítem...
Kiműtötték a csomót, pénteken jött meg a szövettani eredmény, miszerint nem daganatos elváltozás, csak egy injekciós szövődmény. De kaptam egy kis ízelítőt, hogy mi lesz, ha már idős lesz. Remélem, még jó sokára lesz, és azt is, hogy a tiédnek is van még jó pár éve.
16 éves keverék kutyánkat kellett elaltatni tavaly előtt ősszel.Már nem tudott a lábaira állni, megviselte a hideg is, minden óvintézkedés ellenére.Iszonyatos sírás lett a vége, több hétig hiába próbáltuk feldolgozni, nagyon nehéz volt.A gyepmester (sajnos nem volt mód a kertben eltemetni) a négy lábánál, fejjel lefelé vitte ki a kocsihoz.Az sok volt..
Mivel nem az öreg volt az egyetlen kutyánk, hanem egy akkor 2 éves havanese is a családunk tagja volt, láttuk, őt hogyan érinti a dolog.Két-három napig kereste a másikat a kertben, az ólban, de hogy nem volt - elfogadta.
Az embert nagyon megviseli valakinek az elvesztése, főleg, ha közeli családtag.De ha tudatában vagyunk, legalább mindent megtehetünk annak érdekében, hogy a kedvencnek legyen még 2-3, 4-6 boldog éve, nagy sétákkal, finom falatokkal vagy klassz játékokkal.Ha keseregsz az öreg mellett, csak megnehezíted az életét azzal, mindig szomorú leszel vele/mellette.
Legyél boldog, vidám, ha vele vagy, hiszen még bőven van időtök!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!