Van olyan kutyás akinek a kutyája nem falánk?
Nagyon sok oka lehet annak, hogy nem eszik. Lehet, hogy valami miatt pl. nem ízlik neki a táp, ezért nem eszi, aztán a gazdi elkezdi elkényeztetni, mindenfélét ad neki, csak hogy egyen. Az is lehet, hogy valamiért nem éhes, vagy a tállal van gond (csörög pl és zavarja). De lehet valamilyen betegség is (valamilyen gyomorbántalom pl.).
Nálunk is ilyen az egyik kutya, állandó küzdelem az evés. Kipróbáltunk már 1000 féle dolgot, de egyszerűen ilyen, hol eszik rendesen, hol meg nem, nem nagyon tudok vele már mit kezdeni. Mondjuk neki sokszor "mocorog" a gyomra, fortyog, vagy hogy mondjam, általában ilyenkor nem eszik.
Szoktam csinálni kb egy hetes quamatel kúrát, illetve ilyenkor diétáztatom, ha tudom (cs.mell, répa, rizs...), de ha ez sem segít, akkor bolus (venterrel vagy anélkül), de ugye gyógyszerezni se akarom folyton, az sem megoldás. Az orvos még egy székletvizsgálatot javasolt, de ha az sem mutat semmit, akkor nincs több ötletünk.
Kölyökkora óta fennáll ez a probléma egyébként...
A fortyogó gyomrú kutyásnak üzenem, hogy nézessétek meg a hasnyálmirigyét! A miénk is évekig járta az orvosokat ezzel a nem evéssel, meg korgással, meg olyankor gyakran volt hasmenése is, mire egy orvos végre rájött, hogy mi a baja.
Kérdező, hát cseréld ki a tálját, ha nem szereti és nálunk az a trükk vált be, hogy mindig csempészek a szárazkaja alá egy keveset valamiből, amit imád, ilyen kutyaszalámit, vagy pár falat főtt csirkét, ilyesmiket. Akkor leeszi róla a szárazat, csak hogy hozzájusson.
2-es vagyok.
Lehet megoldás az is, amit írsz, ez a "leteszem elé, de ha nem eszik, elveszem és másnap odaadom és így tovább..", de nekem az a tapasztalatom, hogy amelyik rossz evő, az rossz evő, azon ez nem segít. (egyébként nem úgy működik, hogy leteszed, ő felnéz és elveszed, mert ezzel csak a habzsolásra szoktatod rá, ami szintén nem jó. Egyszerűen csak leteszed, kap mondjuk 20 percet. Közben ha otthagyja, otthagyja, nem csinálsz semmit, de 20 perc múlva, hacsak nem éppen pont eszi, elveszed előle és másnap megkapja, és így tovább...).
Egyébként ha nem sovány, akkor nem kell ezt túlagyalni, eleinte én is ezzel rontottam el.
Ezek a trükkök nem szoktak beválni :) Ha tudnád, én mennyi mindent kipróbáltam, leírok párat: Ha a tápra darabos dolgot tettem/kevertem pl. túrót, akkor egyesével (nem viccelek!) lenyalogatta a szemekről és a tápot otthagyta. Ha folyékony dolgot öntöttem rá (leves pl.), akkor azt leette róla, a táp ott maradt... Volt olyan időszak, mikor törtük a tápot neki, azt bekevertük kenőmájassal,konzervvel, stb... így evett egy hónapig, majd ezt is megunta. És még tudnék mesélni.. Mikor meg már én untam meg, akkor játszottuk ezt az "eszel, nem eszel dolgot". Leginkább ez vált be, tápot nem váltottam, hiszen már így is elég válogatós volt, szóval az sem oldotta volna meg a problémát. Azóta meg mondom, hol eszik, hol nem, a gyomrától függ. Ha fortyog, nem eszik, ha nem fortyog, eszik, de ha épp olyanja van, hogy nem eszik, akkor a húst se eszi meg , meg semmit...
Próbáltam étvágyjavítókat, a Béres csepptől kezdve, az orvos által ajánlottig, semmi sem használt, hol evett, hol nem.
Ajánlották még, hogy mozgassam többet, de akkor is ugyanígy volt, vagy evett, vagy nem.
Bár nálunk valószínűleg valami gyomorbántalom van (vagy akkor lehet hasnyálmirigy??). A tied lehet, hogy egyszerűen csak rossz evő (van ilyen ismerősöm, akinek ilyen a kutyája, nem tud vele mit kezdeni)....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!