Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tapasztalt kutya tulajdonosok/...

Tapasztalt kutya tulajdonosok/szakertok velemenyet kerem, milyen kutyat ajanlanatok elsore?

Figyelt kérdés

Meg soha nemvolt sajat kutyam, gyerekoromban a nagyszuleimnek volt videken, golden retriever-hez hasonlo keverek juhaszkutya, nagyon szerettem, es o is engem.

Varosban lakom, lakasban. Ugygondolom eleget tudnank mozogni ettol fugetlenul. A szuleimel lakom, ha nem en akkor ok vigyaznanak ra bozonyos esetekben. A kovetkezo tulajdonsagok kozul szeretnek valasztani: Kulsore rovidebb szorzetu kutyat szeretnek, fontos hogy ne hullason sok szort, lehetoleg ritkan es keveset. Testalkatra jobban szeretem a bull fajra kutyakat, vagy rottweiler, szeretem a magabiztos megjelenesuket. Az alacsonyabb csivava, yorki, pincsi es hasonlo kutyakat nemigazan.. annyira nemsok kutyafajtat ismerek, ezert nemistudom mibol valaszthatnek nekem megfelelot. belso tulajdonsag szeretnem ha huseges,orzo-vedo ha megtamadnak habozas nelkul vedjen meg ne a tamado kezet nyalogassa, baratsagos, es okos, es lehetoleg szot fogadjon nekem.. a pitbullok nagyon tetszenek kulsore, megjelenesre, tudom hogy sok rosszhire van meg nem ajanlott elso gazdinak, de a kutya olyan amilyenne az ember teszi, tollem szeretetet biztos kapna. Milyen kutyafajtakat tudnatok nekem ajanlani?

2015. febr. 2. 11:54
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"talan egy Staffordshire, Pitbull, Amstaff ? meretre es szorzetre is megfelel, meg tetszik is nagyon..vagy nem ajanlottak elso kutyanak?"

NAGYON nem ajánlott elsőre ilyen kutya. Ha nem vagy elég keménykezű gazdi (és itt nem verést értek ezalatt!!!), akkor nagyon hamar félresiklik a kutya és az őrületbe fog kergetni :) És ez nem szeretet függvénye. Ha nem vagy elég határozott és magabiztos, akkor akármennyire szeretheted a kutyát, az telibe fogja sz...i hogy te mit akarsz. Attól még remek kutyák, de nagyságrendekkel nehezebb megnevelni őket, mint pl. egy golden retrievert.

Én menhelyi keveréket ajánlanék, olyan helyről, ahol azért tudnak is valamit mondani egy-egy kutyához és nem csak annyit, hogy innen-onnan szedték össze.

2015. febr. 8. 00:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!