Tapasztalt kutya tulajdonosok/szakertok velemenyet kerem, milyen kutyat ajanlanatok elsore?
Meg soha nemvolt sajat kutyam, gyerekoromban a nagyszuleimnek volt videken, golden retriever-hez hasonlo keverek juhaszkutya, nagyon szerettem, es o is engem.
Varosban lakom, lakasban. Ugygondolom eleget tudnank mozogni ettol fugetlenul. A szuleimel lakom, ha nem en akkor ok vigyaznanak ra bozonyos esetekben. A kovetkezo tulajdonsagok kozul szeretnek valasztani: Kulsore rovidebb szorzetu kutyat szeretnek, fontos hogy ne hullason sok szort, lehetoleg ritkan es keveset. Testalkatra jobban szeretem a bull fajra kutyakat, vagy rottweiler, szeretem a magabiztos megjelenesuket. Az alacsonyabb csivava, yorki, pincsi es hasonlo kutyakat nemigazan.. annyira nemsok kutyafajtat ismerek, ezert nemistudom mibol valaszthatnek nekem megfelelot. belso tulajdonsag szeretnem ha huseges,orzo-vedo ha megtamadnak habozas nelkul vedjen meg ne a tamado kezet nyalogassa, baratsagos, es okos, es lehetoleg szot fogadjon nekem.. a pitbullok nagyon tetszenek kulsore, megjelenesre, tudom hogy sok rosszhire van meg nem ajanlott elso gazdinak, de a kutya olyan amilyenne az ember teszi, tollem szeretetet biztos kapna. Milyen kutyafajtakat tudnatok nekem ajanlani?
Első kutyának őrző-védő fajtát én semmiképp nem javasolnék!
Első kutyának, lakásban tartva, ne legyen kis méretű… hát én nyugodt szívvel a vizslaféléket ajánlanám, abból is inkább egy ivartalanított szukát. De ő persze nem fog megvédeni,maximum jelzőkutyának jók, viszont ezek a fajták nagyon jók első kutyának, és nem mellesleg jó társak.
Nagyon nem mindegy milyen lesz az első kutyád, ha rosszul választasz az szenvedés lesz mindkettőtöknek, plusz egy életre elmehet a kedved a kutyáktól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!