Korom Gábor vagy Cesar Millan? Nektek ki tűnik hitelesebbnek, és miért?
Korom Gáborral láttam videót, ahol egy gyereket támadó kutyáról nyilatkozott, ez az: https://www.youtube.com/watch?v=Do1SUxzkCsc
Nekem voltak olyan részek, ami egyáltalán nem tetszett a mondandójában, pl. hogy nem tud együtt érezni a kutyával.
Cesar Millannak a könyvét olvastam, ahol két az hiszem dogo canario keverékről ír, akik egy nőt megöltek. Ő magához akarta venni rehabiliációra az egyik kutyát. Nekem ez szimpatikusabb, tökösebb viselkedés, csak kíváncsi voltam több véleményre is.
Én jártam tükörsuliba, ez az ordítozós tiltás nekem marhára nem jött be. Próbálkoztam, de konkrétan hülyének néztek a kutyáim, meg körberöhögtek:D
A nyugodt, határozott, halk tiltás, majd dicséret, jobban bejött.
Az emberek úgy gondolják, egy darab problémás eb bemutatása és annak megoldás már minden ugyanolyan problémára megoldás. Holott , ha a probléma ugyanaz is, egy másik kutya nem egyenlő a bemutatott kutyával.
Közhely...ahány kutya, annyiféle.
Ha már választani kell, akkor Korom Gábor. Miért? Mert azokban a videókban, amit láttam, nem úgy kezelte az agresszív kutyákat, hogy fojtót rakott rájuk és hasba sarkazta őket. Hanem póráz nélkül, hanggal, testtartással "dominálta le" a kutyákat.
De én is a kevert módszerekre esküszöm :) Ha már az ismertebb neveknél tartunk, ott van a nyávogós Victoria Stilwell is, aki ugyan már a túlságosan finomkodó véglet, mégis olyan módszereket mutat be, amik biztonságosak, egy kevésbé gyakorlott gazdi is alkalmazni tudja őket.
Szerintem mindhárom kiképzőnek vannak olyan dolgai, amiket érdemes beemelni a kutyanevelésbe. Cesarnél főleg az tetszik, hogy a kutya mozgatását, energiáinak levezetését hangsúlyozza. Korom Gábornál az tetszik, ahogy rögtön reagál a kutya jelzéseire, lefegyelmezi, de utána rögtön jön a dicséret. Victoriánál meg az tetszik, hogy a pozitív viselkedést erősíti meg és a rosszat nem erővel gátolja meg, hanem rengeteg türelemmel megmutatja a kutyának, hogy helyette milyen másik viselkedést vár el. (Igen, nagyon lassú a módszere, de sokkal biztonságosabb mint a két úriemberé.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!