Nagy telekre kutyát szeretnék, de pár véleményre kíváncsi lennék. (Fajták lent) Szerintetek?
Staffordshire kutyám nagyon családias hangulatban él.Nem megy oda idegenekhez, a vendégeket kis csóválással üdvözli, majd lekushad a lábamhoz vagy a helyére.DE! bármekkora és bármilyen nemű gyermeket imád, olyankor puszikutya lesz belőle. Ha elnyered a kegyeit, nagyon figyelmes és ragaszkodó kutya válik belőle, de ha nem mozgatod az agyát, egy terminátort kapsz, szanaszét rágja az ajtófélfát, a konyhai székek lábát, .. neki nem igazán elegendő a testmozgás.
Argentin dog kiváló silbak lehet, foglalkozás mellett védheti a házadat, de mivel írtad, a párod 51 kiló, ezért nem csak a te napi 3-4 órádra lesz szükség, ha családi kutya szerepre szánod.Nagy véletlenségből is akkorát lök egy 60 kilós emberen, hogy felnyalja az udvart.
Amerikai bulldog házőrzésre való, hiszen jelleméből adódóan mindent birtokolni akar. :D Emiatt nehéz a szocializációja..
Rottweiler terelőkutya volt, neki állandóan feladat kell, hogy érezze, hasznos.A házat magától értetődően védeni fogja, viszont valószínű egy gazdis és nem családi kedvenc lesz..
Szia!
Úgy látom lemondtál a rottiról, de azért leírom a saját tapasztalataimat. :) Nekem most 4 éves fiú rottim van, egy igazi tündér!! A család a minden neki, de mivel én neveltem, engem fogad el a legjobban. Az idegeneket megugatja, meg is védene minket ha kell. Rendkívül okos kutya, soha nem ugat feleslegesen. Egyébként kint van télen- nyáron, van egy szuper szigetelt ólja. Nyáron azért bemehet a garázsba hűsölni, mert a hőséget rosszabbul bírják mint a hideget. Nagyon tekintélyt parancsoló a megjelenése! A tanítására sok időt kell fordítani, de megéri! :)
Ja és én 48 kg/L vagyok, de tisztában van a kutya az erejével, mindig nagyon vigyáz rám! Én csak ajánlani tudom a fajtát ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!