Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet adni kutyának Algopirint?

Lehet adni kutyának Algopirint?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom, kicsit megfázott. Németjuhász, és 2,5 éves.
2010. febr. 8. 21:54
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Kb.: 40 kg, séta közben harapta, ette a havat, örült neki. Olyan furcsán lélegezik, hangosabban, mintha hörögne, de csak ritkán, nem minden lélegzetvételnél, nem folyik az orra, csak mintha szaporábban venné a levegőt. Mikor adtam neki enni, olyan furcsán nézett, mintha meg akarna harapni, nem vicsorított, nem morgott, csak a nézése volt furcsa, "hagyj békén", vagy ilyesmi,..., sok vizet ivott,; én csak féltem Őt.
2010. febr. 8. 22:35
 12/17 anonim ***** válasza:
Le is nyelhetett valamit! Holnap mindenképp vidd dokihoz!
2010. febr. 8. 22:59
 13/17 anonim ***** válasza:

Nekem műtét utáni fájdalomcsillapításra javasolta a doki, épp az imént olvastam a zárójelentését. 12 kilós a kutya, napi 2x1/2 szemet mondott 3 napon át.

Azonban csak úgy, hasraütésszerűen nem gyógyszerezém a kutyát soha. Mindenképpen vidd orvoshoz!

2010. febr. 9. 00:38
 14/17 anonim ***** válasza:
50%
ha baja van akkor alapba a dokihoz kéne menni... nem minden sz*rt lenyomni a torkán...
2010. febr. 9. 07:20
 15/17 anonim ***** válasza:

A hörgés egyáltalán nem biztos, hogy megfázás. Ha valami kialakulóban van benne, és adsz neki egy kis algopyrint, az a tünetet lenyomja, de lehet, hogy a bacik csak visszahúzódnak, majd idővel immunizálódva, erősebb tünetek formájában visszajönnek!

Az Algopyrin fájdalom és lázcsillapító, a leírásod alapján semmi nem utal arra, hogy láza lenne vagy fájna valamije.

Ne adj neki hasra ütés szerűen, inkább egy állatorvos nézze meg a torkát, és hallgassa meg a tüdejét.

2010. febr. 9. 20:29
 16/17 Akiteki ***** válasza:

Ne kezeld otthon! A gyereket is elvisszük orvoshoz, ha valami baja van, nem nyomjuk bele a fellelhető gyógyszereket.

Az orvos majd felír neki, ami kell. Az otthoni gyógyszerezéssel többet árthatsz, mint használsz.

2010. febr. 9. 23:51
 17/17 anonim ***** válasza:
Szia!Lehet adni algopirint.Sőt kutyáknak van folyékonyba is injekcióban.Nekik is jó gyulladáscsökkentő.B6-ot is lehet adni bár hányinger ellen van kutyáknak kimondott tabletta is.
2010. febr. 11. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!