Mit adjak a kutyámnak hogy hízzon? (többi lent)
Most fogadtam örökbe egy 4éves kan Shih tzu kutyust. Minden rendben lenne, de szerintem eléggé sovány. Érezni a kis csontjait,bordáját mikor simogatom. Előző gazdijánál száraz tápot kapott - én is azt adom neki. Tegnap kapott főtt csibehusit is meg 2db csontot, de később hányt (nem tudom a kaja minőségétől vagy mennyiség volt neki sok?)
Ma vettem neki konzervet, megette,remélem nem lesz rosszul.
Tudnátok ajánlani valamit,ami nem árt neki,de kicsit hízik tőle?
ja és még 1 kérdés: Előző gazdija mondta,hogy ők ki szoktak hagyni hetente 1 napot,akkor nem kap enni semmit,hogy tisztuljon a gyomra.Szükséges ez? vagy adhatok neki nyugodtan minden nap enni?
Első és alapvető szabály, hogy ne etesd össze-vissza mindenfélével!
Amíg sovány, rossz állapotban van, addig adj neki naponta 2x, reggel és este.
Vegyél neki jó minőségű száraztápot, heti 1-2 alkalommal főzz neki húst, zöldséget, esetleg rizst, tésztát.
Ne etesd túl, kövesd a tápos zsákra írt etetési útmutatót (általában még több is van ráírva, mint amennyi valójában a kutyának kell).
Kb. 3 hét múlva észre fogod venni, hogy szépen tűnnek el a bordái, gömbölyödik, a teljes hízás kb. másfél hónap.
Ne gyorsan hízlald, ne tömd (valószínűleg ezért is hányt), hanem minőségien etesd!
Ne hagyj ki egy napot sem, felesleges.
Konzervet ne adj, attól biztos, hogy nem fog meghízni. Semmi tápértéke sincsen, és a fogainak is rettenetesen árt.
Heti 1 alkalommal adhatsz neki egy marha lábszár csontot, csülökcsontot vagy velős csontot, azzal jól elszórakozik, szépen letisztítja a fogait és a bűzmirigy ürülést is elősegíti.
Ajánlott tápok: Acana, Orijen, Hills, Royal Canin, Profilum, Eukanuba, Yarrah.
Egy árkategóriával lejjebb, de még elfogadható minőség: Biomill, Happy Dog, Dog Chow, Flatazor.
Egyetértek az előttem szólóval: Ne adj neki mindenfélét, mert csak hasmenése lesz, vagy hány.
Csont: semmi tápanyag nincs benne, attól csak fogyni fog.
Konzerv: tele van vízzel meg zselatinnal, 0 tápanyag.
Rizs: csak arra való, hogy ne legyen hasmenése, nem tápláló.
Száraztáp: Csak a jó minőségűeket (értsd: drágábbakat) érdemes, pedigree meg chapy felejtős. Nagyobb állateledel szaküzletben válassz olyat, aminek az összetételében magas a fehérje (legalább 25 %) és a zsír (legalább 18 %)
Ha hetente egyszer éheztették a szerencsétlent, nem csoda hogy sovány. Buta népi babona, ne csináld szegénnyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!