Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A szaporítók adnak oltási...

A szaporítók adnak oltási könyvet?

Figyelt kérdés

Nem sokára lesz egy kutyánk. A kérdés csak elméleti, nem szaporítótól vesszük, hanem menhelyről hozzuk.

Az oltási könyvön kívül van valami kötelező, "kutyás dokumentum"? Ha igen, ezek mik? Szaporító átad ilyeneket? Ha nem, akkor honnan kell beszerezni?

(Ne törzskönyvet és társait írjatok, én kifejezetten csak kötelező dokumentumokra vagyok kíváncsi.)

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2015. jan. 25. 11:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A szaporítók nem szoktak adni. 4-5-6 hetesen odaadják neked a kutyát oltatlanul, betegen.

Ritka az, amikor valakinek "véletlenül" születnek kölykei, és azokat beoltatja, chipelteti, féregtelenítteti.

Menhelyen a kölyköket oltási könyvvel fogod megkapni. Más kutyás dokumentum azt hiszem, nincsen. Az útlevél jutott eszembe, de nem tudom, hogy az most külön van-e, vagy egyben van az oltási könyvvel.

2015. jan. 25. 11:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem szaporítótól lesz, akkor miért merült fel a kérdés??

"Szaporító átad ilyeneket? Ha nem, akkor honnan kell beszerezni?"

Na, de hogy a kérdésre is válaszoljak. A normálisabbak, akik elviszik dokihoz a kutyákat, oltatják, féreghajtják őket, azoknak van már oltási könyvük, gondolom adják a kutyához, mert miért ne adnák?

2015. jan. 25. 11:43
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2015. jan. 25. 11:44
 4/8 A kérdező kommentje:

Azért merült fel a kérdés, mert testvérem mutatott kutyás hirdetéseket /szaporítósokat/, mondtam neki, hogy szaporítótól biztosan nem fogok venni. Erről viszont nem tudtam semmit, hogy oltási könyvet adnak-e vagy sem, ezért tettem fel a kérdést. Neked is köszönöm a választ! :)

2015. jan. 25. 11:47
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Van, aki szokott adni, általában a jó szándékú, csak felelőtlen és buta szaporítók adnak oltási könyvet. De a nagyüzemi szaporítók, akik ebből akarnak megélni, nem szoktak semmilyen oltást, féreghajtót, chipet beadatni a kölyköknek, így könyvet sem adnak. Illetve sajnos egyre gyakoribb az is, szintén ebben a kategóriában, hogy hamis oltási könyvet adnak. A kölyök nem kapott semmit, de ők odaadják egy másik kutya könyvét, így még több pénzt nyúlhatnak le.
2015. jan. 25. 11:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Az én kutyámhoz pl.egy kamu oltási könyv volt.
2015. jan. 25. 12:13
 7/8 anonim ***** válasza:
Adhat,hiszen van aki oltva,féregtelenítve és chipezve adja,de ritka.Az oltási kömyvet az orvos adja ki,lepecsételve,az oltások,chip és egyéb adatok feltüntetésével.Sokszor ,megtėvesztő jelleggel sorszámozott oltási könyvvel hirdetik a kutyát,mintha az valami extra lenne.
2015. jan. 25. 12:43
 8/8 anonim ***** válasza:

Adhatnak oltási könyvet (van, aki azt hiszi, attól már "jó helyről" származó kutyát vásárol), de hogy igaz-e, ami benne van, az lutri.

Menhelyen kapsz oltási könyvet, benne a chipszámmal.

2015. jan. 25. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!