Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » MI az ideális bőrpóráz hossz...

MI az ideális bőrpóráz hossz kisebb, vizsla keverék kutyának?

Figyelt kérdés
Jelenleg 12 kiló körül van, max 18 kg lesz. Szeretnék egy fix pórázt venni, egy szimpla bőrt, de nem tudom a megfelelő hosszokat, hogy mi az optimális. Erős textil kiképzőpóráz van. Én kifejezetettn egy bőrt szeretnék az ebayről rendelni, de többféle hosszal árulják ugyanazt az erősságet. Van 50 inch, az 127 centi, van 6 láb hosszú, az 182 cm. Elsősorban arra kell, hogy az utcán, járdán eljussak vele a parkig, ahol rohangáltatni szoktam, vagy a parkban meg tudjam kötni megfelelő esetekbem. Szóval ebben kéne tanács. (A "minek neked a bőrpóráz, nem az a jó" "Nekem nem bőr van és teljesen jól elvagyok vele", "Ne vegyél bőrt, mert ezért meg azért rossz, és csak baj lesz vele", stb stb. típusú kommentelők kíméljenek. Kizérólag az optimális bőrpóráz hosszra vagyok kíváncsi (ami nyilván ugyanaz, mint a nem bőr, csak én azt szeretnék). Köszönöm!
2015. jan. 25. 11:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Nagyon szép póráz (mondjuk én jobban szeretem azt, ami hengeres és puha, de hát ízlések és pofonok), vizslának nagyon jól fog állni.

Valaki felvilágosítana, mire szolgál a karika a fogón?

2015. jan. 26. 06:49
 12/20 anonim ***** válasza:
Bele tudod akasztani a karabinert, ha a válladra akasztod a pórázt, nem kell belegyömöszölni az egész (vagy a fél) fogót, hogy kört alkosson a póráz.
2015. jan. 26. 08:09
 13/20 anonim ***** válasza:

Szia Akumi

En vagyok a huzos staffis :)

Szerintem nalunk azert nem lenne jo ez a poraz, mert szetnyuzna a kezemen a bort.

Ugyanis a kutyam hirtelen nagyokat rant, es ezt nem tudnam feltekerni rovidebbre a kezemen.

Mi szovetporazt hasznalunk, illetve van olyanunk, hogy Ezydog a markaja es ennek szivacsos a fogantyuja.

2015. jan. 29. 08:48
 14/20 anonim ***** válasza:
Jahogy nem leszoktatni akarod a húzásról, hanem túlélni a húzást. Úgy persze más :D
2015. jan. 29. 09:19
 15/20 A kérdező kommentje:
Egyébként az én céljaimra ez az általam rendelt 50' (kb 125-126cm) a tökéletes. Még nem érkezett meg, de megmértem, hogy a kiképzőpóráz, amit használok, az első karikába akasztva pont ekkora, és így vittem az elmúlt napokban. Városligetig eljutáshoz, ott alkalmi megkötéshez, tréninghez ez a tökéletes. Nem kell kézre tekerni, mert a másik kézzel ráfogva tökéletesen mellettem van a kutya. A hosszabb póráz már gondot okozna.
2015. jan. 30. 08:04
 16/20 anonim ***** válasza:

Bocs,off:

Akumi: mar ket eve tanitom, de a legvaratlanabb helyzetben lat egy macskat, akkor rant egy nagyot.

Mar ket oktatot kinyirtunk, most egy 3.kuszkodik velunk,de O is ritkan jon, hazhozjaros, kulonfele kifogasokkal marad tavol.Kezdem ugy erezni, remenytelen az allapot.

2015. jan. 30. 18:59
 17/20 anonim ***** válasza:

Nem reménytelen, csak okosan kell csinálni :) A pitemet leszoktattam a macskázásról, most póráz nélkül rá se kell szólni, hogy ne induljon el utánuk. Nem egyszerű meló, de megéri, ha az embernek vannak módszerei, amiket használhat :)

Mondjuk ilyen esetben azt mondom, hogy talán megérné elektromossal elmagyarázni a kutyának, hogy mi a szitu. Én nem azzal csináltam (szakmai büszkeségből, meg kísérletképpen :D), de macskázásra szerintem simán indokolt lehet az is, mert konkrétan életveszéles lehet, ha véletlenül nincs pórázon, vagy elszakad a póráz/nyakörv, átrohan az úton és elütteti magát, az autóban utazók is megsérülhetnek, szóval sehogy se jó.

2015. jan. 30. 19:11
 18/20 A kérdező kommentje:
En tudok zseniális oktatót, ha kell. A fél éves kutyám egy csoda, és ez javarészt (teljesen) az ő tanácsainak köszönhető, ahogy időről időre jön, felméri a kutyát és megmondja a feladatok, nevelés, tréning irányát.
2015. jan. 30. 20:40
 19/20 anonim ***** válasza:

Aranyosak vagytok, de mi nem Magyarorszagon elunk.

Itt teljesen elfogadott, hogy huznak a staffik, kiskoraban is mindenki csak vigyorogva kerdezte tolem, hogy huz, mi?

Elektromos nyakorvet en nem szeretnek hasznalni.

A cél nalunk is az, hogy poraz nelkul hagyjon figyelmen kivul minden macskat, kutyat, embert...

Bar ugy tunik, itt nem ismerik a modszereket.

Egy labradort szivesen megtanitanak ezek az oktatok barmire, de a staffikra csak legyintenek, hogy ne aggodj, ezek a fajtak ilyenek...

Szoval ket eve csak minimalis elorelepes...Ez is szerintem csak a kutya eletkorabol adodik, picit turelmesebb mar, mint par honaposan.

2015. jan. 31. 07:53
 20/20 A kérdező kommentje:
Na megjött a 127 centis bőrpóráz a skót felföldről, ami kivételes minőségű lószerszámbőrből készül. Egészen fantasztikus, az egész lakást betölti az illata:)
2015. febr. 6. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!