Nem akarják kiadni a menhelyről a kutyám? Megtehetik ezt?
Van... vagy már nem is tudom, hogy van-e. Szóval a kutyám nagy szabadulóművész, rendszeres napi séták ellenére is, folyton kilógott a kertből (hiába a két méter magas betonkerítés). Sajnos a múltkor viszont már nem jött haza, kerestük-kutattuk, plakátoltunk... de nem lett meg. Ez másfél hónapja volt, nem adtuk fel a dolgot, de már reménytelennek láttuk, hogy megkerül. Chipezett szuka kutya, keverék. A napokban figyelmes lett az egyik ismerősünk egy kutyusra, egy menhely oldalán (ami 100 km-re van tőlünk). Azonnal felvettem velük a kapcsolatot, hogy felismertük a kutyát, és szerintem a miénk. Elég negatív hozzáállásba ütköztem. Másnap kocsiba ültünk, hogy elmegyünk megnézni a kutyát. Tényleg a miénk volt, de nem voltak hajlandóak kiadni a kutyát - mert nekünk kutya nem való, milyen felelőtlen állattartók vagyunk, hogy hagyjuk kóborolni a kutyát, és amúgy is teljesen sovány és elhanyagolt volt szegény, rettegett az emberektől és tuti vertük. Aminek csak lehet, lehordtak minket. A kutya mikor látott minket, láthatóan örült. Aztán közölték, a kutya tulajdonjogát nem tudjuk bizonyítani, mert a chip benne, nem volt regisztrálva. És amúgy is a kutyának már van gazdijelöltje.
Ezt megtehetik?
ma 15:50
Nála van a sorszámozott oltási könyv, ami gondolom, ki van töltve tulajdonos, lakcím, miegymással. Benne a chip beragasztott számával. Mi kell még ennél több?
ma 07:57
Normális helyen ennyi elég lenne. nem normális helyen meg istent játszanak.
A részletektől mindenkit megkímélek - a lényeg a kutyát visszakaptuk. Rendőrrel mentünk a menhelyre, és megijedtek, azonnyomban kiadtak a kutyát.
Az ebedli kapott egy nagy lezárt kennelt, ahonnan se kirágni, se kiásni nem tudja magát - és ugrani sem tud. Míg munkában vagyunk ott van bent. Hazaérve lefárasztjuk. Bringázunk vele és hétvégén kutyasuli, amit én egész megszerettem. Ějszaka meg bent alszik a házban. Sajna, ezen foglalkozás ellenére is szökne, ezért lett a nagy zárt kennel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!