Igaz, hogy a menhelyről hozott kutyák sokkal hálásabbak. Több szeretet adnak? Nektek mi a véleményetek?
Nekem van egy menhelyről hozott kutyusom aki még csak 2éves keverék tacskó ő viszont hálás nincs elkapatva az udvaron van és csak ha hideg van akkor van be engedve a lakásba hogy az elöszobában aludhasson a kosarában.
Kint az udvaron pedig kutya háza van nincs meg kötve hiszen a menhelyen nagyon kis helyen volt és sok kutya hangzavar vette őt körül had elvezze hogy családban van és szabad az udvaron.
6hónapja él velünk, az első pár napja úgy telt neki hogy nagyon félénk volt alig evett és ivott és félt tölünk mindentől meg volt ijedve a leg aprobb neszre is.
Mamár megszokta a családunkat és írtóra boldog sokkal jobb ház örző kutyus lett mint az előző aki 13évet élt velünk és akit egy családtól fogadtunk pici korában örökbe pici kutyaként. Pl. a romákat utálja, és senki idegent nem akar be engedni érzi hogy ahol van onnan nem kerül el érzi hogy szeretik őt és biztonságban érzi magát köztünk. Elég csak fel emelni a hangunkat vele szemben ha túl sokat ugatja meg az elmennő embereket a kapu elött és befogja. Egyszóval akárki akármit is mondjon nekem más a tapasztalatom az én befogadott kutyusommal. :)
30/N
Nem. Hogy méred azt, hogy ki mennyi szertetet ad? Ez olyan butaság, mert attól, hogy egy kuya nem bújós, még nem biztos, hogy nem szeret (ugyan ez igaz az emberekre is, sokan marhára nem értik).
Másrészt nem szabad úgy elhozni menhelyi állatot, hogy elvárod, hogy tökéletes legyen hálából. Valamilyen jellemük lesz, ami nem feltétlenül olyan tipikus "aranyos", ez nem az ő hibájuk. Sőt, szerintem nem is hiba, mert ameddig nem agresszív, addig nincs vele baj akkor sem, ha nem egy olyan babás típus. Ha te vállalod, hogy hazaviszed is innentől a tiéd, akkor el kell fogadni, hogy nem feltétlenül lesz olyan, amilyennek elképzelted. Ezért nem szeretem, mikor azzal reklámozzák a menhelyi kutyákat, hogy óóó, mot nagyon rossz, de ha hazaviszed, akkor seperc alatt a legjobb kutya lesz a világon automatikusan. (Nekem menhelyi macskám van, az előző örökbefogadója pont ebbe szaladt bele. A menhelyi önkéntes hölgyike meggyőzte, hogy ez a cica tökéletes bújós lesz, remek első háziállatnak. Nem igaz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!