Vajon ő is szeret engem? Vagy, csak gazdája ként tekint rám, aki enni ad neki? Ő is ugyanugy szeretetet érez irántam? Nem tudom eldönteni.
Kutyámrol van szo.
Vajon ők is tudnak szeretni?
' A kutya csak egy lap életed könyvében..
De számára te jelented az egész könyvet...."
Kimerìtő válasz?
Felesleges dolog állatokat antropomorfizálni, márpedig az állati és emberi érzelmek összehasonlítása is az.
A kutyák nem emberek. Képesek egy csomó érzelemre, de mások a motivációik, mint nekünk.
Ez olyan, mint ha megpróbálnád lerajzolni, hogy a kutya hogyan "látja" a szagok világát. Esélytelen, körbe lehet írni, de szabatosan leírni és ember-ésszel felfogni nem.
De amúgy privát véleményem szerint: igen, létezik egy, az emberi szeretethez fogható erősségű és jellegű érzelme a kutyáknak is.
A kutyák azért különleges lények, mert a legtöbb állattal ellentétben nem feltétlen a kaja forrásához kötődnek legjobban. Tehát attól, hogy Pista eteti a kutyát, még tekintheti Jóskát a gazdájának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!