Milyen nyugtató/altató van kutyának, ami nem káros, de hatásos?
Szerintem egy próbát mindenképpen megér. De ha a kutyát bezárva tartják, akkor nem csoda, hogy ugat. Nem vagyok nagyon járatos a témában, de lehet, hogy ez a szűk helyen bezárva tartás még az állatkínzás fogalmát is kimeríti (szerintem igen, de kérdés, hogy mit mond a törvény). Nemrég németjuhász kutyákat mentettek meg az állatvédők, mert kis kennelekben (ketrecekben) tartották őket. Nem is értem, hogy miért tart valaki kutyát, ha be van zárva, mert úgy még a házat sem tudja őrizni... Szintén nem ismerem a szabályokat, de csendháborítás miatt úgy tudom, az önkormányzathoz lehet fordulni. Csak nehogy az legyen a vége, hogy a sintér elviszi a kutyát, mert ő szegény nem tehet semmiről. Ha utánanézel a szabályoknak, és elmondod a gazdának, hogy mik lehetnek a következmények, akkor talán megembereli magát.
Még egy ötlet: lehet kapni olyan kutyajátékot, ami órákra leköti a figyelmét. Finom falatokat kell beletölteni, amiket nehezen tud kiszedni, ezért elszórakozik vele. Ha egy ilyet odaadnak neki este, akkor egy darabig tuti nem fog ugatni. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!