Egyrészről azt írják, h.8 hetesen elhozott kölyökkutyát 12 hetes koráig csak lightosan sétáltassunk, ne találkozzon kutyákkal (hisz nincs meg minden oltás). Másrészről, szocializálódjon, ismerkedjen kutyákkal. Hogyan, ha nincs meg a teljes olt. Prog?
Meg kell találni az egészséges egyensúlyt. Vidd le, de ne ismerkedjen idegen kutyákkal, meg ne szagolgasson kutyaszart, ismerős oltottakkal viszont nyugodtan haverkodhat kicsit (bár a fenéknyalást meg puszilkodást akkor is illik hanyagolni). Rizikó mindig lesz, óvatosnak kell lenni :)
Amúgy sok tenyésztő ezért adja ki csak 10-12 hetesen a kölyköket, hogy addig nála szocializálódjon, utána meg rögtön mehet utcára. Igazából szerintem ez az ideális megoldás :)
Előttem már leírták, én is ezt gondolom.
Azon kívül nem csak kutyákhoz kell szocializálni a kölyköt, hanem emberekhez, hangokhoz, tárgyakhoz stb-hez, ezt is nyugodtan el lehet kezdeni.
Kérdezd meg, mivel oltják és van-e lehetőséged 2 kombit kérni! Van pár tenyésztő, aki az első parvo oltást kihagyja és kapásból kombival oltat, ilyenkor a második kombi után (azaz 8 hetesen) pár nap múlva kialakul a védettség!
De ha szeretnéd, h tovább maradjon az alomban, azt is meg lehet beszélni biztos a tenyésztővel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!