A rendőr kutyákat miért szájkosárban vezetgetik?
Külön képezve vannak szájkosaras munkára. Néha nem árt az, ha nem haparják szét a delikvenst, csak komolyabb sérülés okozása nélkül leszerelik.
Nem tudom, próbáltad-e már, hogy milyen, amikor játékból neked csapódik egy kamasz német juhász, vagy lefejel egy kutya, de szerintem nem, különben sejtenéd, hogy milyen lehet, amikor ezt egy felnőtt jól izmolt kutya szándékosan teszi. Ha fém szájkosárban van, akkor fejbever vele, és az intézkedés további részében te vagy csicsikálsz, vagy a csillagokat számolgatod, de minimum anyázol, mert egy akkora púp nőtt a fejeden, mint egy jól fejlett sárgadinnye. De ha csak lendületből elborít, akkor se fogsz nagyon tovább ugrálni. Nem véletlenül gyakorolják ezt úgy, hogy bukósisak van a segédeken, meg tetőtől-talpig be vannak öltözve :D
Nehogy a rosszfiú megsérüljön. Azért nem haraphat a kutya. Ahogy nálunk a rendőr is ezerszer meggondolja, hogy használja-e a fegyverét. Más államokban ha elfogáskor az eb kissé megharapdálja a delikvenst, elviszik orvoshoz, ellátják és utána megy a kóterba. De ilyen helyeken a fegyverhasználat is jobban bevett szokás.
A kosár amúgy igen erős és jó kis súlya van. Ha azzal megtanul a kutya ütni, törik a csont rendesen.
Legalább a dolgozó kutyák szája nem lesz koszos a rosszfiúktól :))
amikor először raktam szájkosarat a kutyámra, első megmozdulása az volt, hogy térden vágott vele:) kb 5 percig csak egy lábon bírtam állni. akkor képzeld el, hogy egy kiképzett kutya mire képes.
mellesleg, már fém szájkosarat szinte alig lehet kapni. ( eu-s baromság miatt nem lehet, pl: fressnapfban nincs. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!