Mi a véleményetek arról az emberről aki falun él de beviszi a városba a szocializáció végett hogy több inger érje?
Én is beszoktam vinni, minden alkalommal mikor a szüleimet látogatom. Még így is kevésnek tartom.
Falun pl nincs kutyafuttató, az enyémet nem tudom póráz nélkül elengedni, mert kergeti az autókat (folyamatban van a leszoktatás), így kutyákkal is kevés kontaktusa van. Az a néhány alkalom mikor itt is találkozik póráz nélkül kutyákkal, az akkor van, mikor erdőben elengedem, de attól meg rettegek, hogy lelövik...
Azt gondolom róla, hogy nagyszerű gazda!!!!
Rengeteget számít, ha egy kutya nagyobb ingerkörnyezethez is hozzá van szoktatva. A gazdinak és a kutyának is javára válik.
Nekem előző kutyám mindig csak mellékutcákban sétált, félt a körúton. Mostani kutyámat tudatosan mindig a forgalmas helyeken kezdtem sétáltatni és most már teljesen hozzászokott, síró kisgyerek, biciklis, motoros, utcaseprő, éneklő részeg...Teljesen nyugodt tud maradni a közelükben. Futtatókba is rengeteget viszem, hatalmas fejlődésen ment keresztül, ami pórázon pl.esélytelen lett volna.
Első válaszoló! Akkor tegyél rá hosszú kötélpórázt és láthatósági mellényt.
Én elhiszem hogy nem akarod pórázon sétáltatni, de eggyel több okot adsz így egy esetlegesen ott gubbasztó rosszindulatú vadásznak, hogy jogosan kilője a kutyádat.
És nem rosszindulatból írom, ez sajnos így van :(
Láthatóságit minél előbb vegyél.
Egy felelősségteljes, szuper gazda, akit a kutyáját társnak, barátnak tekinti :)
Ismerek jó, átlagos gazdikat, akik a kert ellenére naponta 2-szer sétálnak a közeli Duna-parton póráz nélkül, de a város belsőbb részében soha nem voltak a kutyáikkal...egyszerűen nem tartják fontosnak...ettől még lehetnek jó gazdák, miért ne? :)
Én is a "sokkterápia" híve vagyok, menhelyről való hazaérkezés napján este már 3 órás séta volt, buszozás, stb...aztán egyre inger gazdagabb részekre mentünk, ma már a petárda, tűzijáték, koncert, stb se kihívás neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!