Miért támadnak le mindenkit aki fedeztetéssel kapcsolatban kérdez?
23.08-nak.
Egy részével egyetértek az általad leírtakból, pl:
lehet fajtatiszta a tk.nélküli kutya is.
Hogyne lehetne, de sehol sem ismerik el annak, mert nincs róla bizonyítékod, a tk.
Viszont:azt, hogy tk-t bárki csinálathat két tk másolat után, azt be ne meséld már senkinek.
Azt csak a tenyésztő tudja megcsináltatni, és
a fedeztetési jegy is kell hozzá, plusz az alombejelentő.
Pont erről van szó. Lehet fajtatiszta, Te tudod, hogy az, mert láttad a szülei származási lapját és el is hiszed, hogy valóban ők a szülei. Ha ezt elmeséled nekem, akkor még lehet, hogy én is elhiszem, mert mondjuk ismerlek, és tudom, hogy szavahihető ember vagy. De ha teszemazt ennek a tk néklüli, "tudjuk, hogy fajtatiszta" kutyának kölykei lennének, akkor vajon azokról is mindenki elhinné, hogy fajtatiszták? És azok kölykeiről? Még ha valóban úgy is lenne, egyre kevesebb emberrel lehetne ezt elhitetni. Szerintem, ha valaki fajtatiszta kiskutyákat akar gyártani, akkor azt mindenképpen törzskönvvel tegye, mert nem a papírmunka kerül sokba benne! Ha meg "nem fontos a törzskönyv", akkor legyen boldog a kutyájával, csak legalább IVARTALANÍTSA! (Meg akkor is, ha törzskönyves, de nincsenek tenyésztési vagy kiállítási tervei!)
Keverékeket meg nem kell szaporítani, mert azok úgyis szaporodnak folyamatosan kontrollálatlanul, belőlük mindig van utánpótlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!