Ez sima kötődés, vagy inkább szeparációs szorongás?
8 éves a kutyám, és a dolog nem új keletű, csak megfogalmazódott bennem a kérdés.
Szóval simán itthon lehet őt hagyni, nyugodtan van, nem ugat, nem rombol. De tudom, hogy nagyon kötődik hozzám, póráz nélkül sétálunk, mert 10-15 méternél messzebb soha nem menne el tőlem. Ha egy pillanatra eltűnök a szeme elől, akkor már jön is vissza, hogy megnézze hová tűntem.
Kutyakozmetikusnál mindig ott vagyok vele, akkor nyugodtan tűri, de a múltkor kimentem pár percre, és akkor folyamatosan az ajtó leste, hogy mikor jövök vissza.
Ismétlem, semmi gond nincs, ha egyedül hagyjuk otthon (a szomszédoktól néha megkérdezem, hogy nem szokott e ugatni, mondták, hogy még soha nem hallották) csak egyébként meg azt látom, hogy nagyon kötődik hozzám, és nem szereti, ha távol vagyunk egymástól olyan helyzetben, ahol amúgy kettesben vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!