Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan neveljek meg egy 5...

Hogyan neveljek meg egy 5 hónapos nagyon rossz Yorkit?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

9 hetesen vásároltam egy yorkit, a hazahozatal után fél órával már rosszalkodott.

Most 5 hónapos a kiskutya, teljesen egészséges de borzasztóan rossz kutyus. Állandóan rágja a kezünket ami nagyon fáj mert ráadásul erősen csinálja. Nem hallgat senkire, ha kap egyet a popsijára újságpapírral vagy kézzel egyből támad és harap, nem tud leállni amíg benem zárjuk egy kis időre a fürdőszobába. Egyébként amikor nincs rajta az 5 perc nagyon aranyos kutyus csakhát ilyenkor kiidegeli az egész családot, és az a legidegesítőbb hogy nem hallgat senkire és nem fél semmitől.Az állatorvost is kérdeztem már hogy mit csináljak vele és annyit mondott hogy ha rossz pöcköljek az orrára, ez sem segített, megsem érzi. Tudom most úgy tűnik hogy rossz gazdi vagyok hogy ennyire a fejemre nőtt de volt már több kutyám és velük semmi probléma nem volt, sosem csináltak ilyet és nem szedtek szét semmit. Hozzáteszem a mostani sem buta kutya egyébként, elég tanulékony, nem pisil máshova csak a pelusra már pici kora óta, és már tud egy pár vezényszót. De hát sajnos rossz. megvagyok áldva Ígyis nagyon szeretem a kutyámat csak ez már nem állapot Kérlek segítsetek! Előre is köszönöm a hasznos válaszokat!

2010. febr. 7. 13:37
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítségeteket! Remélem sokat fognak segíteni a technikák:) Victoriától meg majd igyekszem tanulni:)
2010. febr. 7. 17:32
 12/14 anonim ***** válasza:

Neked is meg kéne nézned: Victoria Stillwell műsorát: A póráz két végén c. sorozatból pl. a Teddy Pom-Pom című részt.

Hagytátok hogy ő legyen a ház főnöke és most azt csinál amit akar. Amint neked rosszat tesz, leteszed az öledből és nem figyelsz, nem nézel rá amíg nem lesz újra nyugodt. Ha harap, vidd ki a szobából és zárd el amíg lenyugszik, utána jöhet vissza.

Ha következetesen minden harapást vagy morgást így lenyugtatsz, abba fogja hagyni.

2010. febr. 7. 17:38
 13/14 anonim ***** válasza:

a tipikus hibákat elkövetitek , de semmi gond, mert a hibákból tanulhatsz.

olvass jan fennelt, nézd meg pár kutyasuli honlapját, ott leírják a helyes magatartást.

1 vedd át a vezéri szerepet

2 foglalkozz vele ( ne szeretgesd , hanem dolgozz vele )

3 tartsd be a sorrendet

1 kutya mozgatása-fárasztása-etetése

2 kutya nevelése -oktatása

3 kutya szeretése

és akkor semmi gond nem lesz.

cessar millan módszer :)

olvasd el jan fennel 100 oldalas kis könyvét

2010. febr. 8. 13:28
 14/14 anonim ***** válasza:
Nekem is yorkim van. amikor ennyi idős volt ugyanezt csinálta, mindent szétszedett, mindenkit harapott, rágta az ajtót, ha zsepit talált 1mm-es darabokra szaggatta. mi se tudtuk, hogy neveljük, de nálunk is a bezárás volt a megoldás. ha rosszalkodott, azt mondtam neki, hogy nem szabad-rossz kutya vagy. utána bezártam a másik szobába. hiába sírt, nem engedtem ki legalább 10-15percig. utána normális volt. egy idő után megtanulja. most lesz 1éves és most már szinte lenyugodott, csak nagyon ritkán rosszalkodik! kitartás, megéri :)
2010. febr. 10. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!