Egy 10kg-s felnőtt beagle kutyának hőemelkedésre mennyi algopyrin javasolt? Kb fél tabblette elegendô?
Figyelt kérdés
2015. jan. 16. 13:52
1/14 anonim válasza:
Hőemelkedésre semmit. Láznál pedig orvos.
2/14 anonim válasza:
Csak lázas kutyának szabad adni, csak elsősegély céljából, tehát akkor, ha sehogy se érhető el állatorvos. 1/3-adod lehetne neki adni, de mivel nem lázas, ne adj neki!
3/14 anonim válasza:
Az algopirin kutyáknál gyomorvérzést, súlyosabb esetben halált okozhat! Ne adj neki emberi gyógyszert, hiszen te sem vennél be pl. lovaknak való fájdalomcsillapítót...
Állatorvossal konzultálj!
4/14 anonim válasza:
Az állatorvost javaslom a tabletta helyett, nem az algopyrint! Egy kutyánál nem biztos, hogy jó ötlet emberi gyógyszert adni! Ha az orvos mondja, akkor adj neki!
5/14 anonim válasza:
negyed algopyrintől nem lesz baja. én cataflan-t adtam a kutyának amikor beteg volt. és helyrejött.
6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat 39,1-2 a hője mikor mennyi de kicsit levert enni néha eszik de van ,hogy nem még dokinál nem
Voltam vele mert lehet csak egy hîrtelen dolog,kicsit érzékenyebbek a végtagjai pl ha leugrik az ágyról van h nyüsszent egyet
2015. jan. 16. 14:34
7/14 A kérdező kommentje:
Viszont tegnap este elèg sokat sétáltunk többet mint szoktunk izomlázra is gyanakszom
2015. jan. 16. 14:37
8/14 anonim válasza:
Algopyrint lehet adni ha magas a láza (39 Celsius még nem láz). A 30 kg-os kutyámnak egy felet javasolt az orvos mikor 41,5 Celsius volt a hője. Ami tilos az az Aszpirin, Cataflan, Voltaren Dolo. Ezek gyomor-bélvérzést okozhatnak a kutyáknál!!!
9/14 anonim válasza:
39,1 teljesen normális a kutyáknál, nehogy adj neki valamit, te jó ég!
ha meg úgy gondolod, hogy beteg kutyád, akkor vidd orvoshoz, és ne emberi gyógyszerekkel tömd, amikről nem tudod, milyen hatással lehetnek szegényre
10/14 A kérdező kommentje:
39-ig normális 39,3-ig hőemelkedés az állatorvos javasolta az Algopyrint telefonon beszéltem vele (fél tablettát mondott) monda hogy még nem szükséges bevinni csak ha nem javulna a kedve ,de senki nem mondta ,hogy lázas volna a kutyus de attól még aggódom érte.
2015. jan. 16. 15:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!