Mindig ilyen szelíd marad?
7,5 hónapos német juhászom imádja az embereket. Nagyon barátságos,aki hozzánk jön, körbe van ugrálva, nagyon örül mindenkinek (még a postásnak és a kéményseprőnek is). Nem szeretnénk egy vad kutyát (mivel kisgyerekek is vannak a családban), de ennyire szelídet se, mivel így akár a betörőket is be fogja engedni.
Egyáltalán, ha valaki megtámadna minket, vajon megvédene? Vagy hagyná? Mit lehetne tenni vele?
1.. még kölyök
2. ha örökölt valamelyik felmenőjétől némi védőösztönt, ahogy felnőtt lesz, elképzelhető, hogy azt fogja tenni, amit tennie kell egy nj-nek.
Hogy fajtagyőztes az apja az max a formájánál számít valamit. Manapság a fajtagyőztes kutyák általában szépek, és annyi.
Járj iskolába vele. Aztán majd 18 hónaposan látni fogod,mi lakozik a kutyádban.
Viszont a mai világban egy fajtagyőztes kutya kölykét nem házőrzésre kellene tartani. Ellopják, megmérgezik, stb.
Az apja Németországban fajtagyőztes. De amúgy munkakutya is. A testvéreit külföldre vitték tenyészteni, de én hobbikutyának vettem. Sokat vártam rá, ebből az alomból szerettem volna kölyköt, mivel a szülők okosak, és ráadásul az apa gyönyörű. A kicsi pedig egyre inkább hasonlít az apjára. Ráadásul nem olyan csapott a fara, és nincs pontyháta. Mikor vettem, kitétel volt az is, hogy minden őse szűrve volt diszpláziára is.
A szomszédok nem tudják, milyen pedigrés kutya, bár már többen kérdezték, honnan ez a szép kutya, de azt szoktam mondani, hogy Jófogáson vettem 20 ezer Ft-ért:)
Tudod, a német nj-k mind munkakutyák, amiket tenyésztésbe vesznek. Mivel kell hozzá a munkavizsga.:))
Várj türelmesen, amíg felnő. Még felnőtt korában is a jó nj csak akkor fog védelmezni, ha oka van rá. Akik pedig ismerősök, azokkal kedves is tud lenni. A macskáról pedig ideje leszoktatni. Ez is hozzátartozik a neveléséhez.
Ha megtisztelsz, pü-ben megírnád a kutyád kennel nevét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!