Max. Kéthónapos kutyusnak mit kellene adni kaját, nevelni hogy kéne, h ne egy szelíd kutyus legyen (tehát idegeneket ne engedje be, legalább ugassa meg rendesen őket), mikor lehet tanítani már neki dolgokat?
Hát ez kb. olyan, mintha autóvásárlás után kérdeznéd meg, hogy amúgy mi ez a jogosítvány-dolog és mi kell hozzá.
8 hetes kor alatt nálad se lehetne a kutya, a területőrző ösztön nem nevelés kérdése (elcseszni el lehet, de belenevelni a kutyába nemigen), tanítani meg első perctől kell.
Még kiegészíteném akumit azzal, hogy ha magadtól nem megy a tanítás, vidd el kutyaoviba, majd kutyaiskolába a kutyát, ott megtanítanak mindkettőtöket, mit hogy kell csinálni!
Egyébként milyen fajta?
Kaját: jó minőségű kölyöktáp állateledel boltból vagy Internetről (pl. Josera).
Nevelni: folyamatosan, mostantól.
Az, hogy mennyire védi a területét, a veleszületett ösztöneitől is függ, ha egyébként alkalmas területvédelemre, akkor kiképző segítségével lehet még ezen javítani - természetesen még nem most.
"Szerintem nem muszáj az a kutyasuli vagy kutyaovi "
A kerdezo eseteben de, muszaj. Ugyanis goze nincs a kutyakrol.
én csak 1 vagyok a sok gazda közül, érdeklődés szintjén van a kérdésem, a többiek úgy érzem, h tudják, h mit hogy kell, ők kapják a füleseket attól, akitől kaptuk a kutyát.
Közép-ázsiai juhászkutya asszem, s azért jó sztem, h kölyök kora szokja azokat az embereket, akiket nem kéne bántani, nem? De tény, h én nem értek a kutyákhoz.
Figyelj, utolsóhoz annyit mondanék csak, h sokan nem értenek a gyerekhez se, mégis nevelik, nem lehet azt annyira elrontani sztem.
Ha lehetne még további kérdésem a sok kutyaszakértőhöz, akkor még kérdeznék egyet:
ilyenkor lehet, h éjszaka néha azért nyüszít, mert mondjuk egy kisgyerekhez hasonlóan jön a foga? most olvastam ilyet, h kb. ebben a korban jön a maradó foga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!