Miért olyan népszerű mostanában a staffordshire terrier? Gondolom nehézkes a nevelése, és kicsit hasonlíthat a pitbullra, akkor miért?
Azért népszerű, mert harci kutya. Mert kemény, mert szaporítják őket, mert menő fajta, ezzel fel lehet vágni. Tele vannak a menhelyek ilyen fajtával, mert sorba eldobják maguktól, ha nem bírnak a neveléssel.
Igen, nehéz a nevelése, nem egy átlag kutya, főleg azt nehéz nevelni, akinek van egy kialakult (rossz irányba alakult) személyisége, felnőtt. De nincs menthetetlen kutya, csak tehetetlen gazda.
Mindenesetre én hosszas rehab nélkül egyáltalán nem engedném se gyerekek mellé, sem olyan személyiségek mellé, akik gyengék, félősek, mert csak a baj lesz...
Nekem is ilyen fajtám van, kemény kutya, igen sokat kell vele foglalkozni. Az enyém tipikusan az a fajta, aki mások szerint nagyon cuki, aranyos, vicces, de én tudom, hogy igen kemény tud lenni, és a neveléséhez iszonyatosan határozottnak kell lenni, nem elég csak félszavakkal rászólni, mert egy bunkó és csak a képembe röhög.
Ha nem nevelném, már óriási károkat tudott volna okozni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!