6 éves kan spánielem miért akarja meghágni a többi
kutyát?
Szia!
Az én kutyusom (shih-tzu) ugyanezt csinálta. Nem tudtam leszoktatni róla és egy idő után már nem mertem kimenni a Dunapartra h játszon más kutyákkal. Szegényem 3x olyan görcsöt kapott h kinn maradt a micsodája.
A kis kaland vége az lett h 8 hónaposan ivartalanítattuk.
Eredmény: nyugodt séták, már a tüzelő szokák sem érdeklik, boldog kutyus és még boldogabb gazdi :)
Ha nem akarod h legyenek kiskutyái én javasolnám az ivartalanítást.
2010. febr. 6. 15:39
Kedve szottyant hágni. Mé neki nem lehet?
2010. febr. 6. 15:49
Ja, most olvasom, hogy még csak 6 éves. Kiskorú, tehát ne engedd...
2010. febr. 6. 15:50
Ja, kutya. Akkor nem dutyia, hanem csak a vágóhídra fogják viini, ha meghágja. Szóval jól kösd meg, bikalánccal.
2010. febr. 6. 15:51
5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm az első válaszolónak! Igen gondoltam rá h ezt kéne csak reménykedtem van vmi egyszerűbb módszer is de ha nem javul ez lesz a vége! :) Örülök h neked bevált! :)
Nincs egyszerübb módszer, ráadásul ha pont egy tüzelő szukával találkoztok abból baj lehet. Mindenkép ivartalanítsd, nyugodt, kezelhetőbb lesz és megelőz egy csomó betegséget.
2010. febr. 6. 16:08
Én is az ivartalanítást javaslom, más megoldás amúgy sincs. Ettől még persze domináns maradhat, de nyilván kezelhetőbb mértékben.
2010. febr. 6. 16:31
8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ha szuka jön és ráugrik akkor azonnal elmegyünk, nem szoktam hagyni.
Első vagyok!
Én is nagyon óckodtam az ivartalanítástól. Húztam halasztottam, de megcsináltattam. Muszáj volt mert kínszenvedés volt minden sétánk. Már olyan jelzőket is aggattak ránk mint pl. a Dunapart réme. Kényelmetlenül éreztem magam.
Ez a "kis" műtét pedig csak 10 perc és utána 10 nap, aztán pedig 10 boldog év :D
Nem bántam meg h megcsináltattam.
Sok sikert neked!
2010. febr. 6. 20:22
Amellett, hogy dominancia, még tiszeletlenség is veled szemben, amit egy valódi falkavezér keményen megtorolna! A falkában kizárólag az alfa pár párosodhat, a többi nem, ezért nem szabad ráhagyni. Lehet, hogy tiszel téged mint falkavezért, de saját magát sem teszi sokkal alacsonyabbra a rangsorban, ezért próbálkozik. Ha rangban elég nagy a távolság a gazdi és kutyája között, akkor az a kutya meg sem próbál ilyesmit. Szóval növeld a távolságot és ne hagyd ezt. Az ivartalanítás is jó ötlet.
2010. febr. 6. 20:30
Kapcsolódó kérdések: