Veszélyes lenne ebben a korban?
Tkes, a kellő eredményekkel rendelkező kutya? Vagy ha nem, akkor mit értél el a kutyáddal munka vagy kiállítási eredményekben, amiért érdemes tovább vinni a vérvonalát? Persze tudom a választ, keveréked van és semmit sem tudsz felmutatni. Még gondolom eü szűréseket is, aminek ugye alapnak kellene lennie!
De egyértelműen a kérdésre a válasz: nem! A tenyésztők ilyenkor szokták lerakni a szukát! Már idős hozzá! Ha egy picit is szereted a kutyádat, akkor nem teszed ki ekkora kockázatnak! Persze ha még egy picit jobban szeretnéd, akkor meg sem fordult volna ilyen a fejedben...
Veszélyes lenne, és teljesen felesleges.
A kutyádnak először is át kell esnie szűréseken, és egy tenyésszemlén, valamit kell, hogy törzskönyve legyen. Ezek a másik kutyánál is fontosak!
Ha nincs törzskönyve, akkor minek kéne pároztatni? Tele vannak a menhelyek kölykökkel,és egy kutyának sem kell párosodnia egyszer sem az életében! Ez egy tévhit!
Veszélyes a koránál fogva miatt lenne, és nem tudhatod, nem lesz-e komplikáció akár a vemhesség, akár az ellés alatt, vagy után. Ha nem jó a kutyád idegrendszere, akár meg is ölheti a kölykeit.
Honnan jött az ötlet egyébként?
6 éves már késő, pláne ha ez lenne az első alom.
Ennyi idősen már a tenyésztők se hoznak le újabb almokat.
Gondolom azért jutott eszedbe, mert szeretnél egy kölyköt megtartani tőle. Hidd el, többet ártasz vele a kutyádnak.
A tőle született kölyök sem pont olyan lesz, mint ő. Ha szeretnél egy másik kutyát, inkább fogadj örökbe egy kölyköt. A mostani kutyát pedig fogja tudni tanítani őt.
Igy mindannyian jobban jártok: a kutyádnak nem kell átélnie a vemhességgel és szüléssel járó stresszt (nem lesznek komplikációk), megmentesz egy kölyköt,(és mégegy másikat, akit a helyére tudnak fogadni), te pedig újra játszhatsz/nevelhetsz egy kölyök kutyát.
És ezt nekünk honnan kéne tudni, ha nem írtad meg?
Ha szűrésre elvitted, az állatorvosnak fel kellett volna hívnia a figyelmedet, hogy ebben a korban életveszélyes egy pároztatás!
A kedves kérdező átment bunkó személyeskedésbe. "Szia! Te honnan gondolod hogy nem szeretem a kutyámat belelátsz a szívembe?? Leirtam hogy kötekedő válaszokat nem kérek de a felfogásod nem jó ugy látom!!"
És tenyészszemle? És kennelnév? És a kellő tudás hozzá? Ugyan már! Ha tenyésztő lennél, nem itt kérdezősködnél, és pláne nem tennél ki egy idősödő szukát ennek! Ezért írtam, hogy ha kicsit is szeretnéd a kutyádat, eszedbe se jutna ilyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!