Szerintem szép kutya. Az enyém 7 és fél hónapos, 34,5 kiló, épp ma voltunk állatorvosnál, és kb. 60 cm. De az én nj-om apja is erős testű volt, szóval számítottunk az erős testalkatra. De az enyémnek sokkal rövidebbek a lábai, kicsit hosszabb a szőre és egy picit csapott a fara. Hónapokig kerestük, mert a legtöbb elittörzskönyves nj-nak durván csapott a háta, sőt, egyik-másik pontyhátú, s ezek nekem nem jönnek be. De a tied tetszik, még akkor is, ha esetleg nem teljesen fajtatiszta. Ilyen egyenes hátú német juhászok a 60-as 70-es években voltak jellemzőek.
2015. jan. 8. 11:14
13/16 A kérdező kommentje:
a rotit mondta már más is a rajzolata miatt igazad lehet, egyenes hát előny szerintem, legalábbis nekem nem jön be a leültetett standard. 63 cm magas egyébként elöl-hátul. zöldkagylót kap a tápja mellé, köszönöm a tanácsokat, megprobalom óvni az izületeit. üdv.
2015. jan. 8. 11:40
14/16 anonim válasza:
Ha keverék kutyát veszel, akkor számolni kell a következményekkel is, hogy a fajtastandardra csak nagyon messziről hasonlít, hogy talán nem lesz se egészséges, se jó idegrendszerű. De ha spórolsz a kutyán, akkor min csodálkozol? Ha fél millióért veszel egy vadi új Mercedest, akkor azzal is számolni kell, hogy nem Mercedes lesz és nem egy megbízható, jó kocsit kapsz.
2015. jan. 8. 12:01
15/16 anonim válasza:
Nem biztos hogy 50kg -os lesz. Az én kutyám 8 hónapos kora után picit nőtt még, de súlyra már nem igen változott (max 1-2 kg). Valószínű még majd izmosodik, de mondjuk télen mindig picit testesebbek a kutyák. Kezdjetek el vele engedelmes foglalkozni, akkor nem lesz gond akármekkorára is nő.
Az elülső lábszára nekem picit vastagnak tűnik, érdemes orvossal megnézetni, ne legyen később gond az ízületekkel.
2015. jan. 8. 12:59
16/16 anonim válasza:
Szép kutya. Nekem jobban tetszik, mint a csapott hátú TK-s küllemállomány. Azok egyszerűen borzasztóak.
Szerintem sem lesz 50kg, max. 45. Ezeknél a nagyobb német juhász vagy nj keverékeknél ez szokott lenni a max.
Nekem anno volt a határőrségi állományból egy fekete rajzos egyenes hátú TK-s német juhászom még a 80-as évekből. Ő 68cm marmagasságú és 40-45kg között volt. Hatalmas volt a mai csapottseggű kutyákhoz képest.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!