Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a velemenyetek AmStaffrol?

Mi a velemenyetek AmStaffrol?

Figyelt kérdés

#Amstaffvelemeny
2015. jan. 6. 19:21
 1/9 A kérdező kommentje:
*az AmStaffrol*
2015. jan. 6. 19:23
 2/9 anonim ***** válasza:

Utálom, ha így nevezik!

Amúgy jó kutya lesz ha jól nevelik, de nem ÖV-re való (mert a laikusok ezt hiszik)... Arra kell vigyázni, hogy amíg kicsi addig nehogy ellopják az illegális viadalok kedvelői.

2015. jan. 6. 19:38
 3/9 A kérdező kommentje:
Amerikai Staffordshire Terrier a kedvedert ki irom:D Gondolom neked is Staffordod van, ha ilyen kutyad van, akkor le irnad a jellemzoit?
2015. jan. 6. 19:53
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekem van egy.

Utcáról, így nyilván nem fajtatiszta, de erősen staffos.

A szocializációja külön történet volt, hihetetlenül domináns és magabiztos kutya, sok fajtársát már konkrétan a kisugárzásával elbizonytalanítja.

Sok kutyasuliba járás után viszont már egész szépen elvan más kutyákkal, egyre jobban tudom kontrollálni.

Még hosszú út áll előttünk, de sok-sok munka van mögöttünk is, és talán kijelenthetem, hogy ez a kutya eddigi életem egyik legkeményebb, egyben legcsodálatosabb kihívása. :) Hihetetlenül sokat változtam miatta, amíg stresszes életmódot éltem mellette, nagyon nehéz volt együtt élni, mert ha csak 99%-ban volt rajta a figyelmem 100 helyett, ő azonnal levette, és kihasználta. Aztán egy idő után be kellett vallanom magamnak, hogy ez a kutya meg az idegességem nem fér össze, így változtattam az életmódomon. Azóta tart a világbéke, és nyugodt, magabiztos vezetőnek érzem magam. :)

És amúgy ismerek rengeteg tündibündi amstaffot, ő nyilván kicsit speciális eset, és nem minden staffi ilyen kemény dió. :)

2015. jan. 6. 22:02
 5/9 A kérdező kommentje:
És az baj hogy, én nem járnák vele kutya suliba?:S
2015. jan. 7. 17:27
 6/9 anonim ***** válasza:

Hát, attól függ. Ha van gyakorlatod kutyákkal (őszintén - ha nem mondasz igazat, csak magadat csapod be, és te szívsz majd évekig egy fejedre nőtt kutyával) és van lehetőséged rendszeresen kutyák közé vinni, egész kiskorától, akkor tulajdonképpen nem.

A kérdés alapján viszont azt mondanám, hogy nem biztos, hogy kutyasuli nélkül bevállalnék egy staffit a helyedben.

2015. jan. 7. 21:37
 7/9 A kérdező kommentje:
Van "Tapasztalatom" kutyaknal:D (Husky es Nemet juhasznal)
2015. jan. 8. 19:45
 8/9 neige ***** válasza:

Az Amerikai Staffordshire Terrier remek kutya.A szocializációját RÖGTÖN el kell kezdeni, mert elég makacsul ragaszkodik a saját ideáihoz, szokásaihoz.

Nálunk az első pillanattól kezdve remekül kijön a havanese-zel, de a chihuahua nem igazán preferálja a bumfordiságát.Ha játszani akar, általában játszani is fog, szóval érdemes bevezetni a játszható játékok világába és azonnal letiltani a bútorrágásról, szőnyegcincálásról.

Imádja a családot, mindenkinek puszival köszön és hamar megérti, mit szeretnénk tőle, bár kitartást igényel, mert csak következetes nevelés mellett lesz engedelmes.

Sok foglalkozás, játék, agyfárasztás és mozgás lesz a napi rutinod része, ha jó társsá szeretnéd formálni.

Vidd suliba!Egy német juhász után, aki engedelmességre hajlamos, könnyen kezelhető kutya, bizton állíthatom, rengeteg fejtörést fog okozni egy staff. :D

2015. jan. 9. 12:37
 9/9 A kérdező kommentje:
A kutyus nem a házban lesz:D Hanem kint, de néha be engedem majd:D A mozgással nem lesz gond, este 4 fele fogunk egy hosszú hosszú sétát tenni, haza jövetel után meg etetem és, hagyom had aludjon.Legalább is ezt olvastam hogy így kell.Mint ahogy mindennek ennek is neki futok, egész nap a családdal lesz, amiben játszani is fog, és tanulni, ha meg lesz a kutyus Május-Június környéken akkor képet is rakok fel ide:D
2015. jan. 9. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!