Hajnali fél 4-kor jön az újságkihordó. Alvás vagy kutyanevelés?
A kutyám majd' szétszedi a kerítést, mikor a postásnéni bedobja az újságot, és hát elég nagy hangja van. Ráadásul a mienk az első ház az utcában, és riasztja az összes többi kutyát, hogy kezdődik a buli.
Ilyenkor rendszerint felkelek, kicsoszogok, rászólok (már ha a saját hangjától meghallja...), de aztán hiába fekszem vissza, visszaaludni már nem tudok. Mikor heti 6 napon fél 4-kor kelek, azért már eléggé felmosórongy vagyok.
Megpróbálom megdumálni postásékkal, hogy ne hozzák ki az újságot, hadd vegyük át a postahivatalban, de addig is mit tehetek? Rászóljak a kutyára feláldozva az alvást, vagy bírjam ki azt az 1 perc intenzív ugatást, míg nem szólnak a szomszédok? Nagyon legorombítani sem akarom a kutyát: elvégre igenis jelezzen, ha sötét éjszaka valaki gyanús alak matat a kapunál.
A kutya amúgy egy óriási kertben lakik, kb. 2naponta hordom sétálni, foglalkozom vele, szóval nem ez a napja fénypontja.
Én biztos idegbajt kapnék, ha a szomszéd kutyája minden reggel 4-kor rákezdene (mondjuk sokszor vergődnek éjjel így is). Az enyéim is idegesítenek, mikor ok nélkül ugatnak, de legjobban ők is a postásra, újságkihordókra mennek. Mondjuk nálunk egyszerű a dolog, mert éjjel bent vannak velünk, így nincs ugatás, napközben meg kiszólok rá/rájuk :)
Hát nem nagyon tudom, hogy mit tennék a helyedben. Esetleg engedd be éjjelre és akkor nincs ilyen gond.
Szerintem erről majdhogynem lehetetlen lenne lenevelni, mivel minden esetben megerősítést kap az ugatásra (elmegy az újságos).
Ha nem a te kutyád riasztaná a többit, akkor a sorban következő... Ha csak egy percig ugat, az sztem még elfogadható, annak már nem látom értelmét, hogy utólag rászólj, mert úgyis hamar abbahagyja és ugye a cél az lenne, hogy el se kezdje. De ilyen helyzetben, felügyelet nélkül egy napi rutint megszakítani....sztem nem fog menni. Egy egyperces kutyaugatást (a tiéd részéről) sztem bírjon ki a szomszéd.
Ha le szeretnéd szoktatni, akkor viszont előbb kell felkelned, mint ahogy az újságos odaér és tiltani. Kérdés, ezt hányszor kéne megismételni ahhoz, hogy később akkor se ugasson, ha nem vagy ott...
Köszönöm a válaszokat.
Ma hajnalban nem volt lelkierőm felkelni a jó melegből a -6 fokba, úgyhogy inkább megvártam, hogy elhallgasson. Sajna miután a postás elment, még pár percig vakkantgatott "Na ki a király?!" stílusban...
Tényleg lehet, hogy az lesz, hogy pár hétig átállítom magam 3 órai kelésre. A kutyát nem nagyon tudom benn tartani, mert este ugyan szunyál, de hajnalban csoszlatni kezd, menne őrködni.
Az a baj, hogy ha felkelek és rászólok, akkor épp annyira bele van gőzölve az őrjöngésbe, hogy szerintem meg se hallja, hogy ordibálok. Csak amikor már lement a gőz az agyáról, akkor meg örül nekem, hogy beszállok a buliba, és nem érti, hogy miért morgok... Nagyon durván (kavicsos palack) meg nem akarom tiltani, elvégre házőrző, a fenébe is.
Már azon gondolkodunk, hogy lemondjuk az újságot (amúgy se nekünk jár, egy rokonunk hordatja hozzánk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!