Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel kenhetem kutyusom...

Mivel kenhetem kutyusom orrát, ha nagyon száraz?

Figyelt kérdés
2010. febr. 4. 21:39
1 2
 11/17 anonim válasza:

Nem mindig kell hogy nedves legyen a kutya orra...

Fajtától is függ..

Ezt olvasd el:)

[link]

2010. febr. 5. 15:35
 12/17 anonim válasza:
Előző vagyok.. Nekem is van kutyám és az ö orra is csak akkor nedves ha iszik vagy megnyalja..:) nem kell aggódni
2010. febr. 5. 15:37
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez az orr alapján beteg vagy nem beteg a kutya egy butaság. Minden kutyának más.

Nekem mindig száraz és meleg a kutyám orra, kivéve ivás után. Ha éppen a havat túrja, akkor meg lehűl.

Ez alapján nem lehet diagnózist adni egyáltalán.

Ha csak simán száraz, ne csinálj vele semmit.

Hiába kened, úgyis lenyalja.

Tök felesleges puhítani az orrát, jó az úgy neki, ahogy van.

Ha sebesedik vagy repedezik, akkor lehet valami baj vele, akkor meg kell kérdezni az orvost.

2010. febr. 5. 16:01
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszi a többi választ is!Lehet hogy rosszul írtam le,nem az a baj,hogy nem nedves és úgy csak száraz,hanem az hogy repedezett száraz... Amúgy angol bulldogról van szó.
2010. febr. 5. 17:26
 15/17 anonim ***** válasza:
A kutya orra néha kiszarád akkor is, ha nincs semmi baja. Ha már meleg is akkor valószínű baj van. Az én kutyám orra is volt száraz, olyan mint mikor nekünk kiszárad a bőrünk szerintem. Száraz levegő, meleg vagy épp a hideg miatt. Kend esetleg babaolajjal, vagy nem túl zsíros kenőccsel. Más megoldást nem tudok javasolni.
2010. febr. 5. 20:48
 16/17 anonim ***** válasza:
Ha repedezetten száraz, akkor kend be testápolóval. A legegyszerűbbet, legnatúrabbat használd, semmi barnítós, plusz adalékanyagos, csillámos, kamillás, feszesítő, stb.. Pl. a jó öreg, régi sötétkék, fém dobozos Nivea krém, vagy egy babaolaj. Nagyon vékonyan, egyszerre csak keveset kenj neki rá.
2010. febr. 7. 13:26
 17/17 anonim ***** válasza:
Nincsen kulon betegse a kutyanak ha szarraz az orra.Ez barmilyen betegsegre utalhat,de aprobb tunetekbol ki lehet kovetkeztetni.Pl.ha nem eszik akkor gyomorrontasa van.A tul sokat iszik es latod rajta,hogy hidegre vagyik akkor lazas.Nekem 4 kutyam van ugyhogy ezek igazi tapasztalatok.
2010. febr. 7. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!