Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám teljesen kivan...

A kutyám teljesen kivan fordulva magábol, megbolondult. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A 2 éves beagle kan kutyám kb 3 hete elszökött itthonról és napokig kint volt. Mikor hazahoztuk is elszaladt, úgy látszik bejött neki a kinti élet. Viszont azóta teljesen olyan mint akit megszállt az ördög. Ül a kapunk előtt, és hangosan, vonyít, üvölt mint valami farkas. Nem lehet tőle aludni, reggel 6tól nyomja délutánig, néha beiktat néhűány szünetet, aztán folytatja. Hiába szólok rá, vagy csapok az orrára nem használ. Egyszerűen nem tudom mit tegyek, teljesen tehetetlen vagyok. Az a legrosszabb hogy eddig imádtam, viszont teljesen kezdem megutálni(tudom nagyon csunya dolog ezt mondani de sajnos ez van)Mit tehetnék? valakivel fordult már elő ilyen? Minden választ elöre is köszönök!:)
2015. jan. 3. 09:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
43%

Ha nincs lefárasztva, kiheréltetheted, az egész farkát levághatod, akkor is ezt fogja csinálni, SEMMIT nem jelent.

Műtéti úton azt tudnád csinálni, hogy kiműtteted a hangszálait, meg a nyaki csigolyáinál elvágatod a gerincvelőt, hogy nyaktól lefele lebénuljon.

Akkor nyugton marad, és csendben is lesz.

A másik megoldás, testileg és szellemileg lefárasztani.

Olyan meg nincs, hogy utálja a sétát. Max a veled való sétát, vagy azt a módot, de egy vadászkutyának konkrétan az életét jelenti a kalandozás, ezért is szökik.

Ha ezt nem teheti meg, bele is fog bolondulni, súlyos mentális zavarai lesznek.

Az a baj, hogy a leírtak alapján fényévnyi szakadék van a helyes tartás, és a te szemléleted között, úgyhogy nem igazán tudok olyan megoldást, hogy ti továbbra is együtt éljetek.

Keress fajtamentőket, ajándékozd el.

Ő hátha talál egy normális családot, te meg vegyél helyette kerti törpét kerti dísznek, élő állatra lássuk be, nem vagy felkészülve. Van ilyen.

2015. jan. 3. 10:34
 12/20 anonim ***** válasza:
55%

Csak mert sokszor elhangzott, ezért nyomatékosan hangsúlyozom:

Ilyen esetben, hogy nincs sétáltatva, és egy beagle-ről beszélünk, az ég-világon semmi jelentősége annak, hogy ivaros, vagy nem.

Nem azért kell ivartalanítani egy kutyát, mert az szökik, vagy nem bír magával. Nem megoldás!!!

Azért kell ivartalanítani, hogy ne legyen annyi tervezetlen kutya, és néhány betegségnek is kisebb a kockázata.

Pont.

Szökésre, "megbolondulásra" fizikai és szellemi kihívás kell. Akár ivaros, akár ivartalan.

2015. jan. 3. 10:39
 13/20 anonim ***** válasza:
84%

Séta! Ivartalanítás!

Ha eddig nem sétáltattad, az nagy szégyen! Olyan nincs, hogy eredendően utál sétálni, hozzá kellett volna szoktatni kölyökkorában.

Az ivartalanítás pedig sok pozitív élettani hatása mellett, a csavargást is megelőzheti!

2015. jan. 3. 10:49
 14/20 anonim ***** válasza:
64%
Aki azt mondja, hogy az ivartalanítás nem befolyásolja a szökést, az butaságot beszél. A saját kutyám esete a legközelibb tapasztalat .....,minden nap le volt fárasztva, mégis szökött mikor ivaros volt! Miután elvégezték rajta a műtétet, rá félévre lenyugodott és többé esze ágában sem volt szökni!!!
2015. jan. 3. 11:57
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Szoktasd hámhoz és pórázhoz.Ráteszed a hámot,rajta hagyod.Amikor már nem foglalkozik vele,hozzá kötöd a pórázt,flangáljon azzal.Ha megszokta,vedd néha a pórázt a kezedbe,kapjon jutifalit,ha szép nyugodt.Vagy leszarod az egészet,rányomod a cuccot és viszed.Ha nem hagysz választás neki,meg a hisztinek,feladja és ennyi.
2015. jan. 3. 12:38
 16/20 A kérdező kommentje:
Értem már miért nem jöttem fel erre az oldalra mostanában! szerintem feltettem egy normális kérdést. jöttek normális válaszok amiböl probálok tanulni és betartani:) nekik köszönöm és ment a zöld kéz:) a többi meg élje ki máshol az agressziv viselkedését mert egyszerűen undorito és gusztustalan hogy neki tudnak néhányan esni itt a másiknak!
2015. jan. 3. 19:21
 17/20 anonim ***** válasza:
Milyen választ vártál? Megírtuk, mit tegyél: séta, foglalkozás, ivartalanítás! Mást nem tudunk tanácsolni!
2015. jan. 3. 19:24
 18/20 bollocks ***** válasza:
Milyen kis önérzetes lettél attól, hogy megmondták, hogy nem vagy gazdának való...
2015. jan. 3. 20:27
 19/20 anonim ***** válasza:
Szerintem a 11-es válaszolótól akadt ki a kérdező, de az tényleg egy jókora tapló.
2015. jan. 3. 21:04
 20/20 anonim ***** válasza:
Első tüzelés előtt ivartalanított beagle szuka is szökős lett. Etetgették a járókelők, aztán az amúgy sem atombiztos kerítésen talált magának kiutat. Hiába volt sétáltatva ... Pórázon és zárt térben tökéletesen viselkedett, elengedve fél pillanat múlva árkon-bokron túl járt. Rászántam körülbelül egy évet, de még mindig nem lehetett elengedni (kerten belül sem). Végül elajándékoztam atombiztos kerítéssel rendelkező gazdinak. Egyébként a testvéremtől örököltem meg saját kutyám mellé, akkor már 3 éves volt.
2015. jan. 7. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!