Nem értem ti miért dugjátok el a kutyáitokat ilyenkor?
A te kutyád nem fél, örülj neki. Az enyém fél, az ideiglenes nem fél. Ez van. A nyugtató nem tesz kárt az egészségükben, csak segít nekik átvészelni ezt az egyetlen éjszakát a 365-ből.
A felhozott példákkal az a baj, hogy míg a munkakutyát erre képzik, szoktatják, rendszeresen és módszeresen, addig az átlag kutya évente egyszer vagy kétszer hall ilyet. Fogalma sincs, hogy mi történik nem tréning szituációban történik és nem kontrollálható módon, illetve a gazdik egy része ilyenkor (jogosan) ünnepel, bulizik, nem kutyát treníroz. Én itthon vagyok az enyémekkel és próbálom őket foglalkoztatni, de mivel a következő tüzijátékig legalább 8 hónap eltelik, így esélyük sincs megszokni és közömbössé válni iránta.
Rossz a hivatkozásod az általad felsorolt példákra. Eleve amelyik kutya éles helyzetben dolgozna bárhol, azt keményem szelektálják. Egy alap idegrendszert teljesen felülírni nem lehet semmilyen szoktatással.
Sőt...Amelyik kutya fiatalon oda se bagózik akár a szilveszteri zajra, az lehet, idősebb korában érzékeny lesz rá.
Mi kutyás bulit tartottunk a szomszédokkal. Ott voltak velünk,nem volt gond idén sem.
A nj kutyám fél vihar idején,de mellettünk megnyugszik. A két sárhegyi imádja az esőt és vihart,kiülnek a teraszra és nézik a villámokat,aztán kisétálnak az esőre és nagy örömömre elüldögélnek ott...:D
A petárda az egészen más.
A nj mentett kutya,rehabja alatt egy speciális őv képzést kapott,többek között lőfegyverre is. De ennek ellenére sem engedném póráz nélkül az utcára.
A sárhegyieket meg kis koruktól fogva viszem a nj-al együtt rendszeresen a helyi vadásztársaság lőteréhez,ők sem félnek ezektől a hangoktól.
De ezt havonta ismételni kell,itthon is szoktam vaktölténnyel gyakorolni velük.
Tudom,nem mindenki teheti ezt így meg,de valamit biztos tehet mindenki. Minimum a póráz,palack kövekkel elterelésnek,stb.
Ezt a pár alkalmat kikell bírni és kész. Tolerancia...
Ja es BUÉK.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!