Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem értem ti miért dugjátok...

Nem értem ti miért dugjátok el a kutyáitokat ilyenkor?

Figyelt kérdés
Olvasom hogy itt szilveszzerkor ki se viszik nyugtatozàk stb... Miért nem lehet vinni kutyàt durrogatàs közelébe stb . A helyes az lenne szerintem hogy hozzà szocializàlni a tüzijàtékhoz és a peterdàhoz a kutyàt. Pl katonai vagy rendőr kutyàk is birjâk. Egy átlag kutya pedig egy évben egyszer talizik ilyen szituval, nem hinném hogy kàrt okozna nekik több kàrt okoz a nyugtato. Bocs a helyesirasert.
2014. dec. 31. 18:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
62%
Akkor hogy szoktassuk szerinted? Varom a tippeket.
2014. dec. 31. 18:53
 12/24 anonim ***** válasza:
82%

A te kutyád nem fél, örülj neki. Az enyém fél, az ideiglenes nem fél. Ez van. A nyugtató nem tesz kárt az egészségükben, csak segít nekik átvészelni ezt az egyetlen éjszakát a 365-ből.

A felhozott példákkal az a baj, hogy míg a munkakutyát erre képzik, szoktatják, rendszeresen és módszeresen, addig az átlag kutya évente egyszer vagy kétszer hall ilyet. Fogalma sincs, hogy mi történik nem tréning szituációban történik és nem kontrollálható módon, illetve a gazdik egy része ilyenkor (jogosan) ünnepel, bulizik, nem kutyát treníroz. Én itthon vagyok az enyémekkel és próbálom őket foglalkoztatni, de mivel a következő tüzijátékig legalább 8 hónap eltelik, így esélyük sincs megszokni és közömbössé válni iránta.

2014. dec. 31. 18:59
 13/24 anonim ***** válasza:
69%

Rossz a hivatkozásod az általad felsorolt példákra. Eleve amelyik kutya éles helyzetben dolgozna bárhol, azt keményem szelektálják. Egy alap idegrendszert teljesen felülírni nem lehet semmilyen szoktatással.

Sőt...Amelyik kutya fiatalon oda se bagózik akár a szilveszteri zajra, az lehet, idősebb korában érzékeny lesz rá.

2014. dec. 31. 19:15
 14/24 anonim ***** válasza:
60%
Kérdező a mostani az első kutyád?
2014. dec. 31. 19:24
 15/24 anonim ***** válasza:
29%
Az én kutyám sem fél, mégis idegesít ez a hangzavar, holnap meg majd segíthetek keresni a városban kóborló, rémült kutyákat! Tudom, én választottam ezt, de nem lenne rá szükség, ha nem durrogtatnának - fölöslegesen.
2014. dec. 31. 19:30
 16/24 anonim ***** válasza:
56%
Vagy ha kicsit jobban odafigyelnének az emberek a kutyájukra egy nap egy évben... Holnap sétáláskor nálam is lesz egy extra póráz...
2014. dec. 31. 19:33
 17/24 anonim ***** válasza:
50%
Az enyém lesz.rja. persze, ha a füle mellé dobnak egyet, akkor attól nem csak egy kutya süketül meg és ez nem megszokás kérdése. De az is már kóros, h a messziről pukkasztgatnak, vagy dörög az ég és a kutya összecsinálj a magát. Ilyen esetben nem lehet hozzászoktatni. De én simán sétálok vele póráz nélkül ilyenkor is, mert nem érdekli.
2014. dec. 31. 22:39
 18/24 anonim ***** válasza:
40%
A kutyát szocializálni legfeljebb szociális (társas, társadalmi) helyzetekhez lehet. A durrogás egy hang (és esetleg fény) inger, amivel szemben esetleg közömbösíteni lehet, de azt se bármelyik kutyánál. Mint ahogy a jelentős különbözőségek miatt nem lehet bármely embert bármely ingerrel szemben közömbössé tenni, így a kutyák között is van, amelyiket nem lehet példáult a durrogásra közömbösíteni.
2014. dec. 31. 22:53
 19/24 anonim ***** válasza:
Aki azt mondja, h legálisan nem lehet erre trenírozni a kutyát: gázpisztolyról vaktölténnyel hallottál e már?
2015. jan. 1. 08:23
 20/24 ödi2 ***** válasza:
100%

Mi kutyás bulit tartottunk a szomszédokkal. Ott voltak velünk,nem volt gond idén sem.

A nj kutyám fél vihar idején,de mellettünk megnyugszik. A két sárhegyi imádja az esőt és vihart,kiülnek a teraszra és nézik a villámokat,aztán kisétálnak az esőre és nagy örömömre elüldögélnek ott...:D

A petárda az egészen más.

A nj mentett kutya,rehabja alatt egy speciális őv képzést kapott,többek között lőfegyverre is. De ennek ellenére sem engedném póráz nélkül az utcára.

A sárhegyieket meg kis koruktól fogva viszem a nj-al együtt rendszeresen a helyi vadásztársaság lőteréhez,ők sem félnek ezektől a hangoktól.

De ezt havonta ismételni kell,itthon is szoktam vaktölténnyel gyakorolni velük.

Tudom,nem mindenki teheti ezt így meg,de valamit biztos tehet mindenki. Minimum a póráz,palack kövekkel elterelésnek,stb.

Ezt a pár alkalmat kikell bírni és kész. Tolerancia...

Ja es BUÉK.

2015. jan. 1. 09:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!