Már-már törvényszerű, hogy egy idős kutyánál a kor előrehaladtával a látása is romoljon?
"Jó kutya, de pörögni fog, hallgat rád, de nem tudod leállítani"
Van füle is, meg orra is.
Egy 11 éves kutyánál miért ne fordulhatna elő szembetegség.
Írod, hogy keverék a kutyus. Ki tudja, hogy a felmenőinek volt-e szemproblémája...
"de még így is egyből kiszúrja, ha jön valaki"
Ezt akartam bemásolni, bocsi.
szia!
Nekem eddigi kutyáim közül az angol cocker spánielem élt meg idős kort, 15 évesen aludt el örökre.
10 éves korától már tapasztaltam a romlást, mind látásban, mind hallásban. kb 12-13 éves korára már süket és vak volt. Akkor már nem sétáltattam utcán, elvolt az általa ismert udvaron haláláig nagyon is jól. Ő sem volt beteg, halála előtt 4 nappal kezdett erősen lihegni. Én is egészségesnek mondhattam őt kivéve, hogy születésétől epilepsziás volt, de nem zavarta a betegsége semmiben.
Az embereknél törvényszerű szinte a látás és halláromlás öregkorban. Nem tudom, hogy a kutyáknál mennyire gyakori, de én még ahány öreg kutyát láttam, az vagy hályogos volt, vagy süket. végül is elöregszik a test, akár kutyáé, akár emberé...sajnos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!