Kaukázusi "kisgyermekes családba különösen ajánlott". Ez igaz?
Most olvastam.
Tapasztalatok kaukázusival?
Hát ez a különösen ajánlott egy kicsit furcsa kifejezés... Szóval persze, az ilyen típusú kutyák úgy általában rém türelmesek a gyerekekkel, de azért nekem se a kaukázusi ugrana be elsőként, ha kisgyerek mellé akarnék kutyát ajánlani, mert tényleg könnyű elrontani a nevelését, onnantól kezdve meg semmi nem biztos.
Persze ha a családhoz az való, és adva vannak a megfelelő körülmények, akkor miért ne, az sem genetikailag emberevő, és ha választani kell, még mindig inkább egy frusztrált kaukázusi, mint egy idegbeteg német juhász. De azért nagyon nem egy önjáró plüssmackóról beszélünk.
Pásztorkutya kisgyerek mellé szerintem kifejezetten jó. Legalábbis nekünk pici koromban bernáthegyink volt, és egyszer megakadályozta, hogy a totyogós húgom a kocsi alá menjen a nyitott kapun át abban a fél pillanatban, amikor senki nem figyelt rá oda.
De kukázusi? Volt egy az utcánkban, én kicsiként, és nagyobb fejjel is rettegtem tőle, egész nap üvöltött.
Biztos, hogy hozzáértő oldalon olvastad ezt?
Családi kutyának,ne válassz pásztorkutyát kevés tapasztalattal. Nem sértésnek szántam,ha ezt meg kell kérdezned,akkor kevés a tapasztalatod.
Ha ilyen méretű kutyat szeretnél,akkor hegyi kutyát válassz,leonbergi,bernáthegyi megfelelő tenyésztőtől,csodás családtag lehet. Akumi leírta a lényeget,így arra már nem térek ki én is.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!