Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A legkisebb zajra is ugat. Le...

A legkisebb zajra is ugat. Le lehet állítani valahogy?

Figyelt kérdés

Tudom, azért kutya, hogy ugasson. Értem én, nem is probléma úgy igazán, csak elég idegesítő.

3 éves menhelyről elhozott ideges kis "dög". Az elején mindentől összerezzent, félt, a legkisebb hanghatásra is menekült. Ez most is megvan még, de egyre sűrűbben van inkább az, hogy mint egy hülye, morog és ugat. Elég hozzá az is, ha valaki leejt egy zacskót az előszobában. Ha egy pici hang jön a lépcsőházból, már morog. Ha hangosabb, akkor "ordít", ezzel ránk hozva a frászt.

Ha hallom, hogy kezd morgolódni, már le is állítom, de állandóan készültségben van, egy pillanatra sem engedne fel... Most is az ajtót lesi, hogy mikor ronthat ki ugatva.

Volt már hogy kizártam a szobából az előszobába, mert 5 percenkét kaptam tőle szívbajt.

Kiküszöbölhető ez, vagy törődjek bele? Nálatok van/volt ilyen?

2014. dec. 27. 09:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Hát ezt valóban a kutyasuliban tudják majd orvosolni.
2014. dec. 27. 19:41
 12/13 A kérdező kommentje:
Ma azt hittem lenyakazom... Kétszer ébredtem ugatásra, és vagy ötször morgasra... 3 óra óta nem aludtam szinte semmit. Kezdetnek azt hiszem elviszem az ajtó elől a lábtörlöt, mert azon fekszik, pedig van sajátja.
2014. dec. 28. 06:55
 13/13 anonim ***** válasza:

A fárasztás önmagában persze, hogy nem old meg egy ilyen problémát, de sokat tud segíteni! Főleg ha olyan sportot sikerül találni, ahol az ösztöneit használod ki a kutyának, mint a terelés, öv, vadászat, így idegileg is kimerül.

Én kutyasuli mellett a leginkább azt javaslom, amit az első hozzászólásomban is, hogy legyen egy helye valamelyik eldugott, nyugodt sarokban, ahonnan nem tud/nem szabad neki elmennie engedély nélkül. Ott persze legyen tilos az ugatás, az csak és kizárólag pihenésre legyen. Ez sok munkát igényelhet, de hosszú távon szerintem rengeteget fog segíteni.

2014. dec. 28. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!