Van egy 2 hónapos máltai kutyám sokat meyg lépcsön igaz hogy sérvet kaphaz?
Ne floodolj te szerencsétlen.
Egy kutya rohadt sokat mozog, úgy mint egy ember. Nem csak lépcsőzik hanem má mozgást is végez. Pl csak szimplán jár:D Ha nincs elhízva nem lehet baj.
Amire te gondolsz, az a porckorong sérv, amit sokan tacskóbénulásnak is hívnak, mivel leggyakrabban náluk jelentkezik. Azonban ez minden kistermetű, hosszabb törzsű fajtánal előfordulhat. Mivel a máltainál is meghaladja a törzshossz a marmagasságot, mintegy 38%-kal, bizony esélyes a betegségre a máltai is. Én biztosan kímélném a sok lépcsőzéstől a kutyát.
nem kaphat sérvet,hogyha lépcsőzik,de igazuk van az előttem szólóknak,hogy örökölheti is az egyed.De el is lehet kerülni,mégpedig úgy,hogyha fölemeled,akkor az egyik kezedet feltétlenül tedd a feneke alá.Az én kutyámnak a testvére is sérves.A hasán van neki.de lépcsőzhet,mert az izmokat erősíti.Az enyém már úgy néz ki a sok futástól,lépcsőzéstől,mint egy pankrátor:D
Elöl izmos,és vékonyodik hátrafelé...:P
Nekem spánielem volt, 14 évig élt emeletes családi házban. Sérvet ugyan nem kapott, de az állatorvos felhívta a figyelmet a lépcsőnjárás veszélyeire.
Kistermetű kutyáknak nem ajánlatos lépcsőzni!
Idősebb korában általában úgy vittük, hogy egyik kéz a feneke alatt, a másik kéz pedig a két mellső lába alatt volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!