Tüzeléskor lehet fürdetni, vagy legalábbis megmosni a fenekét a kutyának?
Én kutyám 12 éves,most fürdettem meg 2 napja és úgy,hogy tüzel.Beállna már a kannak(ha engednénk,de nem szaporítunk!!),mert teszi ide -oda a segget.
12 év alatt többször volt,hogy tüzeléskor fürdettük meg,semmi baja sem volt sose.
3. vagyok.
Mindig is ivaros szukáink voltak,egyik kutyánk sem volt büdös! Bichonjaink voltak és vannak. 2 havonta fürdetjük őket. Tüzelésnél sincs semmi szaguk.Lakásban sem érezni. Padlón, kanapén,ágyon látni lehet pár csepp vért,de nem is olyan vér mint nőknél a mensis vér.Hanem rózsaszínes, pirosas váladék.
Nem gondolom, hogy tilos lenne fürdetni. A fertőzésveszély pedig egyáltalán nem áll fennt (vagy legalábbis nem befolyásolja a fürdetés) nyilván ilyenkor jobban kell rá vigyázni. A fürdésnél vagy csak popsimosásnál alap higénés szabályokat kell betartani amit magadnál is...végbélnyílástól nem törlünk lefelé stb.. illetve én nem használnék sampont ott csak tiszta langyos vizet a bőrirritáció miatt.
Ami a szagokat illeti vannak emberek akik érzékenyebbek rá. Én sem érzem büdösnek tüzelés közben de más szaga van...pézsmaillathoz tudnám hasonlítani. Akinek ez nem jön be annak nyilván büdös. Illetve a kutya mérete sem elhanyagolható tényező! A középuszkárunk napi 3-4 cseppet hagy el míg a németjuhász keverékünk elég rendesen vérezget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!