Mar nem lehet a kutyak fulet vagatni? Es hogy lehet a pitbullt es az amerikai staffordshire terriert megkulonboztetni? Mert egy vekonyabb pit meg egy vastagab staffi nagyon nagyon hasonlit. Legalabbis en ugy latom
Azok tudják őket megkülönböztetni, akik régóta foglalkoznak valamelyik fajtával. Nekem pitem van (oké, kicsit keverék, de nagyrészt pit), de azt is inkább megkérdeztem szakitól, hogy mégis melyik, mert én még staffnak kaptam, de aztán kezdett gyanús lenni, hogy mégsem az :D Most már a nagyon látványosan piteket kiszúrom, de nem merném állítani, hogy bármikor megkülönböztetem őket.
Amúgy a fejformájuk árulkodó elsősorban, a pitnek kevésbé kocka, kicsit inkább háromszög. Meg egy normális pit nem olyan agyonizmolt, mint a staffok, sokkal agilisabb alkat, csak nézd meg a harcoltatásból mentett kutyákat. De sűrűn keverik is őket a szaporítók, akik csak láttak két izmos kutyát és összerakták, mert divat és el lehet adni, szóval nem feltétlenül egyértelmű, hogy ha látsz egy ilyen jellegű kutyát, akkor az fajtatiszta.
"Mert egy vekonyabb pit meg egy vastagab staffi nagyon nagyon hasonlit."
Pont fordítva. A pit egy sokkal szálkásabb, szikárabb testalkatú kutya (nem a groteszk XXL-ekről beszélek, aminek nem sok köze van a pithez), valamint könnyebb is. Az igazi pit 18-20kg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!