Idős kutyánál ez lehet annak a jele, hogy meg fog vakulni?
Februárban lesz 13 éves a kistestű kutyusom.
Pár hónapja észre vettük,hogy a vendégeket eléggé megugatja azokat akiket már vagy 10 éve ismer.Vmelyik nap meg a fényen néztem a szemét és szürkés,kékes volt,de csak fényen (lámpa,nap) Másik kutyánknak szép tiszta.
Lehet,hogy megfog vakulni?
Januárba elviszem orvoshoz.
Egy kedves barátom kutyája szintén elszürkésedett szemmel él, már évek óta. A kutyus 20 éves és még mindig lát, de nem hall.
Nekem viszont volt egy kistestű keverék kutyusom, aki szintén túlélt 20 évet. Ő ténylegesen megvakult, de neki teljesen kifehéredtek a szemei. Jól halott és ha a háztól 50 méterre szóltunk neki már csóválta a farkát.
A tiedhez hasonló esetet az utódjával tapasztaltunk. Ő teljesen kedves volt, egy nap azonban elkezdte ugatni a családot és utána megzakkant szegény. Pitizet és bociszemekkel kért h simogassák meg, de ha 3 másodpercnél tovább simogattad belédharapott.
Lehet h a kutyusod látása tényleg romlik, de nem biztos h megvakul. Esetleg lehet h neki is hirtelen még a látás romlás és ez kelt zavarokat a viselkedésében. A kutya ha megvakul utánna is szereti akit addig. A szaglásuk és hallásuk nekik külön-külön többet ér, mint a mi összes érzékünk együtt. Remélem nem lesz semmi baja. De azért doktor feltétlenül nézze meg. Azért Boldog új évet nektek.
Ilyen kutya viszont mamámé volt. Nála az a legérdekesebb, h egész életében szűz volt és az első csajozása után vált ilyenné mint a tied. Sajnos nem tudok ebben segíteni ugyanis mamám kutyáján sem tudtam. Ők tanyán laknak és a kutyája mégis teljesen így viselkedik ahogy a tied.
Mondanám h hord el ilyen meg olyan kutya suttogókhoz. De elszomorító a tudat h ez vagy működik vagy nem. És bármelyik opció is legyen, neked egy rakás pénzt kell majd fizetned.
Szerintem játsz vele sokat. Vezesd le az energiáit úgy h közben épüljön a személyes kapcsolatotok. De tedd ezt úgy h mást is bevonsz a játékba, sétába.
Egyszer volt egy német boxer szukám is. Kis kölyök voltam. Imádtam és rajongtam érte. Csak én játszottam vele és mindig velem sétált. A kutya aztán többé nem tudott szeretni senkit valahogy csak engem.
Ezért figyelj oda h élményeket és emlékeket is közösen csináljatok azokkal a személyekkel, akiktől szeretnéd h a kutyus élete részévé váljanak. Néha ha vendég jön foglalkozzatok a kutyussal együtt egy kicsit. 5percet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!