Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit jelent az hogy kutya...

Mit jelent az hogy kutya regisztrálása?

Figyelt kérdés
Vannak kiskutyáink. És nemrég felkeresett minket Finnországból egy ember hogy megszeretné őket venni. Azt kérdezte hogy regisztrálva vannak e. De még nem írtam vissza. Nem törzskönyvesek a kicsik. A regisztrálás alatt csak a chip-pet kell érteni? Ha igen akkor azt hol lehet megcsináltatni nekik?
2010. febr. 3. 14:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
A "registration paper" az a törzskönyv lesz. Ez akkor bukó...
2010. febr. 3. 17:00
 12/20 anonim ***** válasza:
Ha a szülők törzskönyvesek mindketten,akkor a kölyköknek is lehet kérni,nem?Vagy hülye vagyok?
2010. febr. 3. 17:25
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Elméletileg igen de ha nem volt alombejelentő meg fedeztetési jegy stb. akkor nem ilyen egyszerű. Ráadásul itt már a szülőknek sincs, csak a nagyszülőknek - így meg végképp nem lehet.
2010. febr. 3. 18:35
 14/20 anonim ***** válasza:

Csak azért kérdeztem,mert mintha úgy olvastam volna,hogy azt írta,hogy a szülőknek van:)

Ja és köszi,megint okosabb lettem:)

2010. febr. 3. 19:22
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

A törzskönyv 5500Ft, na nehogy már ezt valaki ne tudja kifizetni, ha már fajtatiszta kutyát vásárol több tízezer forintért. Ez nagyon rossz indok volt a részedről.

Szaporító vagy, ennyi. Többet ne tedd kérlek.

2010. febr. 3. 23:07
 16/20 Akiteki ***** válasza:
100%

Érdekes, a kérdésben még az szerepel, hogy "őket". A kommentben meg már csak egy szukát.

A finnek nem vesznek törzskönyv nélkül kutyát, az biztos. Kereskedő lesz. De hát mit is várunk? Ismét készült egy alom menhelytöltelék.

2010. febr. 3. 23:12
 17/20 A kérdező kommentje:
sziasztok. Bolognese-ink vannak. Törzskönyv nélkül 40ezer forintok voltak, törzskönyvvel meg csak 110-120 ezer forintért találtunk volna! Szóval erről ennyit!... azért nem mindegy
2010. febr. 4. 20:34
 18/20 Akiteki ***** válasza:

"Bolognese-ink vannak. Törzskönyv nélkül 40ezer forintok voltak, törzskönyvvel meg csak 110-120 ezer forintért találtunk volna! Szóval erről ennyit!... azért nem mindegy"

és mert megvetted, miért kellett rögtön szaporítani is?

2010. febr. 5. 12:59
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
ujabb szaporító, jaj de jó....
2010. febr. 5. 13:57
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem a törzskönyv kerül ennyibe, hanem a belefektetett munka, és utána a kutyák minősége...

Eleve ki tudja, milyen genetikai állománnyal rendelkező kutyákat szaporítasz, mi ez, ha nem a tökéletes hozzájárulás a fajta leromlásához?

A tenyésztés nem ott kezdődik, hogy a szomszéd Piri néni rámondja a kutyáitokra, hogy milyen szépek, ezért nosza rajta, majd a kölyköket eladjátok iwiwen30e Ft-ért.

Eladási szerződést egyáltalán írtok? Tudjátok, hova kerülnek a kutyák? Tartjátok a kapcsolatot a gazdikkal? Tudjátok, hány és hány kidobott bolognese van, amit az állatvédők kaparnak fel az úttestről és fizetek a több tízezres orvosi számlájukat?

Minek még több kutya? Azért, hogy legyen egy kis plusz pénz?

Mert se a kutyának nincs szüksége szülésre, se az országnak több kutyára a már meglévő másfél millió gazdátlan mellett...

www.olcsokutya.uw.hu

2010. febr. 5. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!