3 éves Fila Brasileiro kutyám állandóan kaparja az ajtót vagy az ablakot. Még éjjel is. Hogy tudnám leszoktatni róla?
nekem a cicám csinálja ezt...és hiába szolunk rá nemhagyja abba.. ez főleg hajnalban a legidegesítöbb..
de ugye a cicám macskaalomba jár a wc-be a te kutyád kinnt végzi a dolgát..és lehet h kell neki..vagy csak ki akar menni sétálni..stb
este szerintem vidd ki sétáltatni vagy vidd ki egy közeli pályára ahol tud futkározni és kifárad majd..
Rövid a szőre. Nem lehet, hogy fázik? Nem tudom, milyen a helye. Megpróbálad már beengedni és megnézni, mi a manót akar annyira bent? Én általában bízom a kutyámban, ha valamit nagyon akar, annak nyomos oka szokott lenni.
Na mindegy, ez inkább a kutya miatt volt fontos.
A számodra fontos: ha elkezd kaparni, menj oda hozzá azonnal és határozottan kiabálj rá: "Nem szabad", "Fúj". Majd ne foglalkozz vele. Ezt előbb-utóbb egy kevésbé makacs kutya megérti. Mivel fila, kevés rá az esély, de bejöhet.
Ha nem érti meg: kapar: "Nem szabad". Megint kaparni fog: becsukni egy olyan helyre, ahol nem tud kárt tenni magában, nem tudja szétszedni és ott hagyni 30 percre. Miután kiengedted, menj vissza a házba. Ha nem kapar, 5 perc múlva jutalomfalat az okos fejének. Ha újra kapar, becsuk. Meg fogja érteni, hogy ha nem kapar = jutalomfalat, ha kapar = becsukás.
Azért mielőtt nekiállnátok mazózni egymással, próbálj rájönni, mit akar. Nem véletlenül kezdte el, ez biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!